Els batlles de Lleida i el Baix Segrià exigeixen claredat arran del ‘desgavell’

  • Els batlles critiquen que la Generalitat va decidir endurir el confinament sense escoltar els municipis i lamenten la incertesa que genera la decisió judicial

VilaWeb

Redacció

13.07.2020 - 09:48

L’enduriment del confinament, i la posterior resolució judicial en contra de la mesura, han deixat els batlles de Lleida i el Baix Segrià en ‘fora de joc’. En aquest sentit, el cap de la Paeria, Miquel Pueyo, ha assegurat que la situació és un desgavell i ha exigit claredat a la Generalitat i la Moncloa per fer front a la pandèmia del coronavirus 2019.

La justícia exposa Lleida a la pandèmia perquè diu que el confinament l’ha de dictar Madrid 

Així mateix, ha afirmat que la inseguretat jurídica dificulta la seva tasca per a protegir la ciutadania. ‘Segur que les mesures del govern s’han pres per salvaguardar la salut de la ciutadania. No m’agradaven ahir i no m’agraden avui, però tampoc no entenc en què ajuda la decisió del jutjat’, ha declarat a Catalunya Ràdio.

Vergés defensa que la llei empara el confinament de Lleida i que Illa n’estava al cas 

D’altra banda, la batllessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha demanat a la Generalitat que actuï amb responsabilitat i consensuï les mesures amb els ens locals. ‘Estem molt indignats i molt decebuts perquè no se’ns ha escoltat. No podem viure amb aquesta incertesa’, ha declarat.

A més, ha lamentat que els ajuntaments del Baix Segrià no disposen de dades actualitzades sobre infeccions als municipis. Pujol també ha explicat que han demanat suport en l’atenció primària per fer deteccions i rastreig de contactes, així com agents dels Mossos per fer complir les mesures del confinament, però no han obtingut resposta. ‘Estem sols i abandonats’, ha dit.

Finalment, el batlle d’Alcarràs, Manel Ezquerra, ha reiterat que ‘després de quatre mesos no hauria costat escoltar-nos una mica més’. Per això, ha demanat que els ajuntaments afectats puguin formar part del PROCICAT del Segrià, de manera que les mesures siguin quirúrgiques i amb coneixement del terreny. ‘La vigilància epidemiològica ha fallat estrepitosament’, ha conclòs.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor