18.09.2019 - 11:43
|
Actualització: 18.09.2019 - 12:21
El tinent batlle de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha volgut aportar ‘tranquil·litat’ sobre la percepció d’inseguretat a la ciutat. Segons que ha afirmat en una compareixença davant la Comissió de Presidència a petició de JxCat i Cs, no es pot parlar d’una ‘tendència a l’alça’ dels homicidis a Barcelona. Si bé ha admès que des de finals d’agost n’hi ha tres més que l’any passat i que ‘s’han produït en molt poc temps’, ha negat que hi hagi ‘evidència d’un nou problema’. Durant la compareixença, Batlle ha defensat un model ‘integral’ per abordar la inseguretat.
En aquest sentit, ha explicat que en els pròxims mesos el govern municipal posarà sobre la taula un pla de seguretat local i el pla director de la Guàrdia Urbana però també un de nova creació: un pla de convivència i civisme.
Així mateix, també ha assegurat que les detencions i investigacions de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra per robatoris amb força o violència ha augmentat més del 50% respecte a l’any passat. Sobre els narcopisos, ha apuntat que la situació està ‘força sota control’ al centre de la ciutat
Barcelona preveu convocar 1.000 places d’agents de la Guàrdia Urbana
Batlle també ha anunciat que Barcelona preveu convocar 1.000 places d’agents de la Guàrdia Urbana entre el 2020 i el 2023, fent que en els pròxims quatre anys es convoquin 250 places anuals. ‘Es produirà un creixement com mai al cos de la Urbana en els anys de democràcia municipal’, ha dit. Així, el total d’agents de la Guàrdia Urbana seria de 3.112 el 2020 i arribaria als 3.535 el 2023, segons dades de l’Ajuntament de Barcelona.
Actualment, ha afegit Batlle, l’edat mitjana dels agents és de 43 anys i sis mesos, una edat que es preveu anar rejovenint amb la incorporació de nous efectius. La destinació dels agents, tant pel que fa a unitats policials com territorial, es decidirà en funció de les estratègies operatives en matèria de seguretat.