19.07.2017 - 15:52
|
Actualització: 19.07.2017 - 16:02
El batlle de Batea (Tarragona), Joaquim Paladella, estudia la possibilitat de celebrar un referèndum al poble per decidir si s’annexiona a Aragó en sentir-se ‘discriminat per la Generalitat de Catalunya’.
En declaracions a Europa Press, Paladella ha explicat que el conflicte amb la Generalitat parteix del 2010 quan van signar un conveni per construir un residència d’ancians, que ja està “acabada i moblada” però el Govern no ha concertat les places per als usuaris.
Critiquen que des de l’Executiu català no estiguin donant compliment a compromisos que estan signats i que han estat avalats pel Parlament: ‘Això contrasta amb quan diuen que les resolucions del Parlament són sobiranes i s’ha de complir, i en el nostre cas no es respecten i a més es diu que no es compliran’.
El batlle ha recordat que s’han convocat 700 places el 2016 i 1.500 en aquest curs, i creu que no els consideren prioritaris per una qüestió partidista o per ‘interessos economicopolítics amb les residències privades’.
‘Estic convençut d’això’, ha dit el batlle que governa el municipi de 2.000 habitants des del 1999 amb el partit independent Unió per la Terra Alta, amb majoria absoluta, després de desplaçar CiU de l’alcaldia.
La Conselleria els va dir aquest dilluns que la seva residència no entraria dins de la convocatòria de places, la qual cosa va portar el batlle a ‘cercar una solució’, per la qual cosa es va posar en contacte amb la Delegació del Govern a Tarragona i amb la Generalitat para abodar directament l’assumpte.
‘DISCRIMINACIÓ CONSTANT’
El batlle no descarta celebrar un referèndum a la localitat per adherir-se a la comunitat d’Aragó en cas que la Generalitat segueixi amb la “discriminació constant” a la qual considera que estan sotmetent Batea.
De fet, Paladella ja ha sol·licitat l’entrevista en la Subdelegació del Govern a Tarragona per consultar si pot dur a terme la consulta ciutadana: ‘Si uns poden tenir dret a decidir d’una banda, uns altres el poden tenir per un altre’, ha considerat.
Tampoc descarta que si el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, “es disculpa i els dóna una solució” puguin reconduir les relacions amb l’Executiu català.
El que sí és segur és que els ciutadans de Batea ‘seran els que prenguin la decisió’ a través d’una consulta, que és com l’ajuntament afirma que prenen les decisions: consensuades amb el poble.