Bàsquet/NBA.- Els Warriors s’adjudiquen el primer partit de les Finals de l’NBA

• Els Golden State Warriors s'han adjudicat el primer punt de la sèrie en les Finals de l'NBA davant els Cleveland Cavaliers (113-91) comandats per un Kevin Durant que, amb 38 punts, ha marcat la diferència sobre el parquet, mentre les aportacions de LeBron James i Kyrie Irving no han servit per mantenir els d'Ohio vius en el quart final del partit.

02.06.2017 - 11:55

MADRID, 2 (EUROPA PRESS)

Els Golden State Warriors s’han adjudicat el primer punt de la sèrie en les Finals de l’NBA davant els Cleveland Cavaliers (113-91) comandats per un Kevin Durant que, amb 38 punts, ha marcat la diferència sobre el parquet, mentre les aportacions de LeBron James i Kyrie Irving no han servit per mantenir els d’Ohio vius en el quart final del partit.

La tensió d’un nou enfrontament definitiu pel títol es respirava en l’ambient i s’ha transmès sobre la pista durant els primers cinc minuts. S’ha permès molt de contacte físic derivat per la precipitació, sobretot per part de la franquícia de San Francisco, que ha vist com el seu pobre encert des de mitjana i llarga distància no li permetia arrencar, mentre Draymond Green ha comès dues faltes ràpides que l’han tret del partit, físicament i mentalment.

No obstant això, Durant ha començat a tirar del carro d’uns Warriors que també comptaven amb l’aportació des del començament de Javale McGee i Andre Iguodala, mentre LeBron James ha anat entrant en calor i el duel entre Kyrie Irving i Stephen Curry ha donat un altre color al matx amb canvis de direcció i penetracions a cistella d’un nivell excels.

Amb el pas dels minuts, s’ha anat imposant l’estil de transició ràpida i de pocs segons de possessió dels californians, del qual s’han anat amarant els Cleveland i que ha donat lloc a moltes cistelles en camp obert que tots dos equips han tingut dificultat de defensar.

‘KD’ ha seguit marcant la diferència juntament amb la profunditat dels millors jugadors dels Golden State, que han fet inútils els esforços de James i Irving que s’han vist massa sols en pista a l’hora d’aportar punts per al seu equip, ja que ni Kevin Love, ni Tristan Thompson, ni J.R. Smith han aparegut durant el partit de manera mínimament destacable, de la mateixa manera que Klay Thompson que ha tingut un partit irregular en atac no correspost al seu bon fer en defensa.

Amb l’arrencada del segon temps, els de la Badia de San Francisco han començat a distanciar-se en el marcador, mentre James se sentia sol contra el món per mirar de mantenir el seu equip en el partit. Durant i Curry seguien engreixant les seves estadístiques i Jefferson ha aguantat tímidament l’escomesa d’uns Warriors que només han comès quatre pèrdues durant tot el partit, igualant el rècord històric en un partit de les Finals.

Amb 21 punts d’avantatge al començament de l’últim quart, els ‘Cavs’ s’han plegat de braços definitivament i han deixat encaixar el primer cop d’unes Finals.

FITXA TÈCNICA

–RESULTAT: CLEVELAND CAVALIERS, 91 – GOLDEN STATE WARRIORS, 113 (52-60, al descans).

–EQUIPS.

Cleveland Cavaliers: James (28), Love (15), T. Thompson (-), Smith (3), Irving (24) –cinc inicial–; Williams (-), Jefferson (9), Shumpert (5), Korver (-), Williams (-), D. Jones (7) i J. Jones (-).

Golden State Warriors: Durant (38), Green (9), Pachulia (8), K. Thompson (6), Curry (28) –cinc inicial–; Iguodala (7), McGee (4), Livingston (2), West (2), Clark (4), McAdoo (2), McCaw (-) i Barnes (3).

–PARCIALS: 30-35, 22-25, 20-33 i 20-19.

–ÀRBITRES: Dan Crawford, Derrick Stafford, Zach Zarba i James Capers. Sense eliminats.

–PAVELLÓ: Oracle Arena d’Oakland, San Francisco (CA). 19.596 espectadors.