05.03.2021 - 13:35
|
Actualització: 05.03.2021 - 13:41
L’ex-president del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu no va ser investigat en l’auditoria externa del Barçagate que va fer PriceWaterHouseCoopers, segons el sumari del cas al qual ha tingut accés EFE. Un dels treballadors de l’empresa auditora va explicar en la seva declaració als Mossos d’Esquadra que no es va investigar Bartomeu “perquè no era executiu ni participava de la gestió directa dels serveis”, la qual cosa implica que el seu mòbil i ordinador no van ser analitzats per PwC.
A més, les conclusions dels Mossos diuen que “les clàusules de l’encàrrec deixaven clar l’abast i el que no faria (PwC): no donaria cap opinió legal ni serviria per detectar fraus“. De fet, els Mossos comenten dos punts concrets del comunicat que va fer el FC Barcelona quan va obtenir l’informe de PwC. El primer és el següent: “En la contractació per part del FC Barcelona de diferents serveis relatius al monitoratge i anàlisi de xarxes no es va encarregar cap campanya difamatòria cap a ningú”. I el segon punt diu: “No va existir cap conducta corrupta”. Sobre aquestes afirmacions els Mossos sentencien que aquests aspectes no van ser “investigats per PwC ni sol·licitats pel club”.
A més, aprecien que “les conclusions (de l’informe, les que el club va presentar en roda de premsa) resulten molt esquemàtiques i, fora del context de l’informe, poden ser malinterpretades”.
Segons el sumari, el 20 de febrer del 2020, tres dies després que es desvelés el Barçagate, Óscar Grau, director general del club, i Jaume Masferrer, mà dreta de Bartomeu, es van reunir amb PwC per abordar com s’havia de fer el treball de l’auditoria. L’endemà va ser Bartomeu qui va tenir una reunió amb PwC, durant la qual va demanar que s’inclogués en la recerca de l’auditoria Guillem Graell, cap de marca del Barcelona.