Barcelona va concentrar el major trànsit de vols internacionals a l’estat espanyol fins a la guerra de 1936-1939

  • Ho ha documentat una tesi doctoral de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

VilaWeb

Europa Press

01.06.2017 - 15:13
Actualització: 01.06.2017 - 16:00

L’Aeroport de Barcelona va ser un punt neuràlgic del trànsit aeri a l’estat espanyol fins a la guerra de 1936-1939, tal com ho ha documentat una tesi doctoral de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El treball, que porta com a títol Historia dels aeroports de Barcelona i de les línies aèries que van operar des del 1931 fins al 1936, ha analitzat per primera vegada el nombre de vols, de passatgers del país i estrangers, de quantitat de mercaderies i de correus que van passar per l’aeroport durant aquest període.

L’autor ha repassat la història de l’aviació civil a Catalunya i a l’estat espanyol, i ha analitzat el pes que van tenir els aeròdroms i aeroports de Barcelona, en les instal·lacions on avui existeix l’Aeroport del Prat, amb material inèdit de companyies que hi van operar i la connexió directa amb totes les línies cap a Europa i el Marroc, així com les línies postals cap a l’Amèrica Llatina per l’única via de la capital catalana.

Així mateix, ha aportat dades com la presència a l’aeròdrom ‘La Volateria’ i al Port de Barcelona de la primera Escola de l’Aeronàutica Naval i el projecte per convertir la ciutat en una estació de dirigibles per a la ruta del Graf Zeppelin entre Europa i l’Amèrica Llatina.

La tesi doctoral ha estat realitzada Lluís Corominas, que ha dedicat diversos anys a la investigació i s’ha convertit en un dels principals especialistes sobre història de l’aviació en la Península, i ha comptat amb la supervisió del professor i investigador d’Història Contemporània Joan B. Culla.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor