Barcelona té una interlocució “normal” amb la UE malgrat que Brussel·les no rebi a Puigdemont

  • Collboni afirma que en els seus contactes amb Brussel·les ningú ha "connectat" l'EMA amb l'1-O

VilaWeb
Redacció
12.07.2017 - 19:09

Collboni afirma que en els seus contactes amb Brussel·les ningú ha “connectat” l’EMA amb l’1-O

BRUSSEL·LES, 12 (EUROPA PRESS)

El tinent d’alcalde d’empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha assenyalat aquest dimecres a Brussel·les que és possible mantenir una “interlocució normal” amb les institucions de la UE, malgrat el “context polític” i les traves que ha trobat el president de la Generalitar, Carles Puigdemont, per ser rebut per l’Executiu comunitari.

“Hem estat rebuts i ben rebuts, tant pels comissaris com pel Comitè de les Regions, i això demostra que és possible tenir una interlocució institucional normal, fins i tot en un context polític difícil. Però aquest esforç cal fer-lo”, ha declarat Collboni a la premsa en la capital europea quan se l’ha preguntat per això.

Collboni ha realitzat un viatge institucional de tres dies a Brussel·les que conclou aquest dimecres i en el marc del qual ha estat rebut per dos comissaris, els socialistes Pierre Moscovici i Corina Cretu, responsables d’Assumptes Econòmics i Política Regional, respectivament.

El tinent d’alcalde ha insistit que l'”obligació” del consistori és treballar per resoldre els problemes que sorgeixen diàriament i que “no tenen per què parar-se ni dilatar-se en el temps per conflictes polítics”.

Uns conflictes que “poden ser molt legítims”, però que no han d’afectar l’agenda d'”altres problemes que esperen, i esperen solucions”, ha resolt.

Un exemple dels projectes que Collboni ha abordat en les reunions a Brussel·les és el futur del Corredor del Mediterrani, un projecte “estratègic” tant per a Catalunya com per a la resta d’Espanya.

En aquest sentit, el socialista ha apostat per defensar el projecte des d’una “aproximació interregional” en el qual la resta de Comunitats Autònomes interessades estiguin implicades, perquè això donarà “més garanties d’èxit” a l’hora de reivindicar suport de la UE per al desenvolupament de la infraestructura

CANDIDATURA A l’EMA

Malgrat que no era part de l’agenda del viatge, la candidatura de Barcelona per acollir la nova seu de l’Agència Europea del Medicament (EMA) quan sigui traslladada des de Londres és un altre dels assumptes que Collboni ha tractat en les seves converses amb Brussel·les.

Sobre el resultat dels contactes ha dit que ha tingut una “resposta molt positiva de tot el món”, perquè és una candidatura “molt potent” i amb moltes possibilitats en la selecció final.

Així ha insistit que el perfil de la ciutat és “molt competitiu” i ha mantingut que la qualitat de la candidatura no s’està veient afectada pel desafiament independentista, a pesar que la decisió final la prendrà la UE a 27 al novembre, un mes després de la data del referèndum.

Collboni ha concedit que la qüestió sobiranista ha estat abordada en les seves converses amb els interlocutors de la Unió Europea, però ha argumentat que era normal tractar de qüestions de política interna” en aquest tipus de trobades.

Amb tot, ha subratllat, es tracta d’agendes separades i per això “en cap cas” els representants de la UE amb els quals ha parlat han “connectat” el desafiament independentista amb les opcions de Barcelona per acollir l’EMA.

“No negarem el que és evident”, ha respost preguntat per la situació política a Catalunya, “però tothom és molt conscient que no està connectat ni ha d’estar connectat una cosa amb l’altra”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor