24.05.2017 - 12:25
Prohibirà els trasllats de llicència d’un local a un altre encara que podran traspassar-se en un mateix espai
BARCELONA, 24 (EUROPA PRESS)
La regidor del districte barceloní de Ciutat Vella, Gala Pin, ha assegurat aquest dimecres que el Govern d’Ada Colau preveu regular les activitats que poden desenvolupar-se en el districte amb un Pla d’Usos que les estableixi “carrer a carrer i edifici a edifici”, per evitar problemes de convivència.
Ha explicat en roda de premsa que el Pla d’Usos –pel qual han realitzat un estudi que analitza el districte– es farà en funció de cada edifici perquè l’antiguitat i la baixa qualitat de construcció de gran part dels immobles –amb poc aïllament i parets fines, entre altres elements– influeix en com una activitat pot causar molèsties als veïns.
Al costat de redactors de l’estudi, Pin ha defensat que el Pla d’Usos haurà de regular especialment l’oci nocturn, i que treballen per aconseguir l'”equilibri en el teixit econòmic que dóna servei als veïns i el que ho dóna a la resta de la ciutat i als visitants”, per evitar que els veïns abandonin el districte.
Ha ressaltat que, per garantir el descans dels veïns, hauran de determinar “zones acústiques de regulació especial” per limitar el soroll, i ha avançat que ja no es podran traslladar llicències d’activitat d’un espai a un altre.
Pin ha explicat que, fins al moment, podia traslladar-se una llicència a un altre local, la qual cosa ha “generat un mercat negre” de llicències que encareix el seu preu i dificulta que petites empreses puguin instal·lar-se.
Ha recordat que una sentència ha determinat que aquesta pràctica no pot realitzar-se, per la qual cosa el Pla d’Usos prohibirà traslladar llicències d’un local a un altre, encara que sí podran seguir traspassant-se negocis amb les seves llicències mantenint-les en un mateix espai.
CALENDARI
Pin ha explicat que la voluntat del Govern d’Ada Colau és aprovar inicialment en actitud d’Usos al setembre, per aprovar-ho de forma definitiva a final d’aquest any, pel que l’executiu municipal ha impulsat un procés participatiu, que acabarà el 30 de juny.
L’estudi, elaborat per 300.000km/s, inclou més de 200 cartografies –anomenades ‘Atles de Ciutat Vella’–, que releja una correlació entre les denúncies i els llocs on es concentra l’oci nocturn, entre altres factors.
Assenyala que l’espai públic està format per carrers estrets amb gran densitat, en les quals el soroll és absorbit per les façanes, en un barri residencial –el 48% de l’espai és per a habitatges– però amb pocs serveis per als veïns, ja que majorment estan destinats a ciutadans de la resta de la ciutat i a visitants.
L’estudi determina que el preu del lloguer és elevat respecte a la resta de la ciutat i que el de les oficines és inferior al d’altres zones properes, com el passeig de Gràcia, mentre que el dels comerços és més elevats en els entorns d’eixos comercials com els de el Gòtic i el Born.
La presència del turisme està en tot Ciutat Vella però en una distribució irregular, mentre que hi ha una gran proliferació d’activitats diürnes i nocturnes en el districte, en el qual l’Ajuntament pot regular amb el Pla d’Usos llicencies de locals de pública concurrència, com a bars, discoteques, hotels, supermercats, locutoris i gimnasos.