Barcelona resta, de moment, fora de l’AMI

  • L'abstenció de Barcelona en Comú impedeix que el consistori formi part de l'associació

VilaWeb
Redacció
08.09.2015 - 06:00

Disset vots a favor, dotze en contra i dotze abstencions en la votació sobre l’entrada a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) de l’Ajuntament de Barcelona. Van ser els vots de CDC, ERC, CUP i Demòcrates a favor; Ciutadans, PP i PSC, en contra; i l’abstenció dels regidors de Barcelona en Comú i Unió. Conclusió: el reglament de l’AMI indica que l’aprovació s’ha de fer per majoria absoluta (vint-i-un regidors a Barcelona) i, per tant, la majoria simple obtinguda és insuficient per a l’ingrés a l’associació. Acabada la votació, Ada Colau va dir que el govern municipal recollia el resultat de la votació, que no era una qüestió tancada i que després de les eleccions del 27-S ja hi hauria l’opció de tornar-ne a parlar amb més calma.

Per justificar l’abstenció, Barcelona en Comú va explicar que no volia participar en una maniobra electoralista vinculada amb el 27-S. Per això va dir que en voldrien tornar a parlar després de les eleccions.

L’AMI ja va anunciar la setmana passada que si l’adhesió no obtenia la majoria absoluta cercaria una fórmula per a encabir-hi Barcelona. Ho va explicar el president de l’associació i batlle de Girona, Carles Puigdemont, convençut que hi hauria més vots a favor que no pas en contra i que, per tant, es faria un primer pas important que havia de culminar algun dia amb la incorporació de la capital catalana.

L’AMI es va reunir dimecres passat a Mollerussa per primera vegada amb la nova executiva. En aquella reunió es va saber que s’hi incorporaven trenta-quatre ajuntaments més, de manera que ja representa prop d’un 78% dels municipis catalans.

Per què Barcelona en Comú no hi va votar a favor?
Dins Barcelona en Comú hi ha regidors que són declaradament independentistes, com el tinent batlle Jaume Asens, que ahir va explicar per què no havien votat a favor de la moció presentada per CiU, ERC i la CUP. Asens va dir: ‘Discutim sobre l’adhesió a una associació determinada. I entre els seus objectius hi ha una exaltació de les excel·lències espirituals que tenen a veure amb una defensa d’una mística i d’un imaginari d’una Catalunya romàntica, clerical, la Catalunya de Cambó, de Torras i Bages, de Jacint Verdaguer. I tenen poc a veure amb la Catalunya popular que defensa els valors republicans de la llibertat, de la justícia, de la igualtat, la Catalunya de Salvador Seguí, d’Andreu Nin, de Companys o de tants altres.’

Heus ací la intervenció de Jaume Asens, en vídeo:

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Més notícies

Fer-me'n subscriptor