31.07.2017 - 18:08
|
Actualització: 31.07.2017 - 18:25
Barcelona ha presentat formalment al Consell Europeu la candidatura per acollir l’Agència Europea de Medicaments (EMA). L’equip tècnic de la candidatura, format per representants de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i el govern espanyol, han presentat el dossier tècnic que inclou el pla de continuïtat que ofereixen per a l’EMA. El document analitza els sis criteris que són requisits indispensables per acollir l’agència i n’afegeix un setè en què es valora el potencial en innovació i recerca a l’estat espanyol.
Aquest dilluns es tanca el termini per presentar les candidatures per ser la nova seu de l’EMA, l’organisme de la Unió Europea (UE) encarregat de garantir la seguretat i la qualitat de vida dels ciutadans en l’àmbit farmacèutic. Com a resultat del Brexit, la UE busca una nova ubicació de les dues agències presents a Londres, l’EMA i l’Autoritat Bancària Europea.
Un dels punts més importants és el que explica el pla de continuïtat que ofereix l’estat espanyol a l’EMA i destaca la fortalesa de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS). El document proposa un grup de coordinació entre l’AEMPS i l’EMA perquè es pugui assumir part del treball a l’estat espanyol mentre es realitza el trasllat. Per això, es reforçaria el personal de l’agència espanyola i s’invertirien prop de 3 milions d’euros. També ofereixen crear a Londres una oficina de landing per preparar el trasllat dels gairebé 1.000 treballadors de l’agència i les seves famílies.
El Consell de caps d’estat i de govern de la UE decidirà aquesta tardor la nova seu de l’EMA, que s’haurà de traslladar l’1 d’abril del 2019. L’agència es va instal·lar a la capital britànica el 1992 i, aleshores, Barcelona va quedar en segona posició.