13.08.2016 - 11:05
Descarta crear un institut municipal de crèdit i aposta per la banca no convencional
BARCELONA, 13 (EUROPA PRESS)
L’Ajuntament de Barcelona ha tret a licitació el contracte de serveis per dissenyar, crear, impartir i fer seguiment d’accions formatives a determinades especialitats del catàleg formatiu del pla de xoc per a aturats de molt llarga durada –de dos anys o més–, amb un pressupost d’1,2 milions d’euros.
El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha destacat en declaracions a Europa Press que “l’atur és un dels principals problemes de la ciutat, i un dels que més preocupa, especialment els de molt llarga durada i de més de 45 anys”, en el qual estan treballant.
El contracte d’accions formatives –l’expedient de contractació del qual serà tramitat per Barcelona Activa– inclou 20 lots en funció de l’especialitat professional, i té un termini màxim d’execució de la totalitat de les prestacions fins al 31 de desembre de 2017.
Entre les especialitats professionals figuren les d’administració i gestió; arts gràfiques; comerç; electricitat i electrònica; eficiència energètica; màrqueting i comunicació; hoteleria i turisme; idiomes; imatge i so; atenció social; sanitat; instal·lació i manteniment, i seguretat, entre d’altres.
Pisarello ha destacat que, tot i que “no tot depèn de l’Ajuntament, perquè està condicionat per lleis i la reforma laboral, que genera precarietat”, el consistori utilitzarà totes les eines al seu abast per millorar la situació, com plans de feina també per a joves.
L’Ajuntament també aborda la situació “modificant les clàusules de contractació, perquè, quan contracti, ho faci amb empreses que respectin els drets laborals”, i treballant per avançar cap a una economia més plural i per passar del rescat social al pacte social amb el sector i veïns, ha garantit.
ECONOMIA COOPERATIVA
Pisarello defensa una economia plural amb responsabilitat social i ambiental i treballar per “fer de Barcelona una capital de l’economia social i cooperativa”, per a la qual cosa considera important reforçar la banca ètica per fomentar iniciatives de crèdit que estimulin nous projectes a la ciutat.
Ha descartat crear un institut municipal de crèdit –com va plantejar BComú en la campanya de les eleccions municipals– perquè manquen de les competències necessàries, i apostaran per la banca no convencional per promoure aquestes iniciatives de crèdit, sobre les quals ha assegurat que “encara no estan concretades les vies”.
Preguntat sobre la possibilitat de crear una moneda local, ha assenyalat que “continua sent un tema d’estudi”, també a la Xarxa de Municipis per l’Economia Cooperativa, Social i Solidària –que agrupa prop de 40 municipis i més del 50% de la població de Catalunya–, i ha avançat que participarà al setembre en un fòrum mundial a Mont-real sobre aquestes economies, en què previsiblement s’abordaran aquestes monedes locals.