Barcelona i el BSC s’alien per desenvolupar projectes de millora de polítiques públiques

  • L'Ajuntament de Barcelona, a través de l'Institut Municipal d'Informàtica (IMI), i el Barcelona Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS) han signat un conveni per desenvolupar projectes altament tecnològics i la millora de polítiques públiques.

VilaWeb
Redacció
19.07.2017 - 13:20

BARCELONA, 19 (EUROPA PRESS)

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI), i el Barcelona Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS) han signat un conveni per desenvolupar projectes altament tecnològics i la millora de polítiques públiques.

L’aliança entre el BSC i l’Ajuntament se centrarà en els àmbits de treball relacionats de l’estratègia municipal, com la digitalització de les ciutats, la qualitat de l’aire i la contribució de la tecnologia en la mobilitat urbana.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha assegurat que és una aliança estratègica amb un “espai capdavanter” a tot el món, i ha remarcat que, a més d’una contribució a les polítiques públiques, vol fomentar les vocacions científiques.

Ha assegurat que col·laborar amb el BSC permetrà al consistori dur a terme simulacions per preveure millor l’impacte de les polítiques públiques i, d’aquesta manera, “evitar errors i corregir polítiques. És un salt endavant”.

Pisarello ha remarcat que l’acord permetrà ajudar a gestionar millor les dades de l’Ajuntament, impulsar un ecosistema tecnològic més ric i empoderar el ciutadà amb millores en les polítiques que incideixen en la qualitat de vida de les persones.

El director associat del BSC-CNS, Josep Maria Martorell, ha assegurat que una ciutat com Barcelona és un “fantàstic camp d’experimentació científica”, i que l’acord permetrà estandarditzar les dades dels quals disposa el consistori.

L’acord permetrà que qualsevol organisme, institut o àrea de l’Ajuntament de Barcelona podrà establir amb el BSC-CNS convenis específics per desenvolupar projectes que fomentin la innovació, la tecnologia i la creativitat ciutadana i per participar en els processos de compra pública innovadora.

Contempla compartir informació i programari per avançar en projectes tecnològics, així com l’intercanvi de dades –no emparades en la llei de Protecció de Dades– per dur a terme estudis d’investigació científica.

PLATAFORMA CITYOS

L’IMI i el BSC han concretat ja un primer projecte de col·laboració per afegir més funcionalitats a la plataforma CityOS, el Sistema Operatiu de la Ciutat, que permetrà una millor gestió dels serveis de la ciutat i afavorirà la presa de decisions a temps real.

L’objectiu de l’ontologia de dades de ciutat de CityOS és poder disposar d’un sistema que estandarditzi els diferents catàlegs de dades disponibles perquè es puguin creuar i analitzar de manera sistemàtica.

Es treballa per utilitzar els models de simulació tant de trànsit com de contaminació per a una millor definició de les polítiques i per entendre millor l’impacte de la transformació urbana de la ciutat.

El supercomputador Marenostrum 4, propietat del BSC-CNS, ha entrat recentment en producció i ha començat a executar aplicacions destinades a la investigació científica, amb la seva capacitat de fer 11.100 bilions d’operacions per segon.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor