Barcelona i Boston reactiven el seu agermanament després de més d’una dècada sense col·laboració

  • Promouran la innovació tecnològica i la política de dades obertes

VilaWeb

Europa Press

07.03.2017 - 10:20
Actualització: 07.03.2017 - 11:23

El primer tinent de batlle de Barcelona, Gerardo Pisarello, s’ha reunit avui a Boston amb representants del seu ajuntament per rellançar l’agermanament entre ambdues ciutats, que està vigent des del 1983 encara que portava una dècada sense resultats concrets.

Pisarello s’ha trobat amb responsables de planificació estratègica innovació i informació de la ciutat, amb els quals han acordat col·laborar per promoure la innovació tecnològica i la política de dades obertes que comparteixen, ha informat el consistori barceloní en un comunicat.

Després de la reunió, Pisarello ha destacat que Barcelona i Boston tenen reptes en comú ja que són capdavanteres en innovació tecnològica i volen que sigui ‘extensiu a tota la ciutat’ perquè sigui més inclusiva, accessible i participativa.

Convidat pel MIT, Pisarello ha mantingut una reunió amb representants de la comunitat científica en la qual s’ha debatut sobre com la revolució digital pugues i ha d’estar al servei de l’economia innovadora i inclusiva.

Pisarello, que ha estat acompanyat pel coordinador de l’Ajuntament de Madrid, Lluís Cuetos, ha considerat que estudiaran al costat de la capital espanyola ‘la possibilitat de participar en un programa amb el MIT’ per desenvolupar polítiques urbanes conjuntes en àrees com la mobilitat sostenible, la regulació del turisme i el desenvolupament d’indicadors comuns per mesurar l’augment de les desigualtats.

El tinent d’alcalde també s’ha vist a la Universitat de Yale amb la fundadora i directora del Governance Lab, Beth Noveck, per presentar-li la plataforma digital Decidim.Barcelona i valorar possibles col·laboracions en l’àmbit de la participació ciutadana i la transparència.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor