Barcelona exposa eines de transparència pressupostària i fiscal davant set ciutats

  • L'Ajuntament de Barcelona ha explicat aquest dijous les seves eines de transparència pressupostària i fiscal davant les ciutats europees presents en la setena edició de l'European City Economic and Financial Governance (Cefg) Group, i que reuneix Londres (Regne Unit), Hamburg (Alemanya), Milà (Itàlia), Dublín (Irlanda), Àmsterdam (Països Baixos), Bordeus (França) i Vílnius (Lituània).

VilaWeb
Redacció
01.06.2017 - 16:06

BARCELONA, 1 (EUROPA PRESS)

L’Ajuntament de Barcelona ha explicat aquest dijous les seves eines de transparència pressupostària i fiscal davant les ciutats europees presents en la setena edició de l’European City Economic and Financial Governance (Cefg) Group, i que reuneix Londres (Regne Unit), Hamburg (Alemanya), Milà (Itàlia), Dublín (Irlanda), Àmsterdam (Països Baixos), Bordeus (França) i Vílnius (Lituània).

La cimera, organitzada per l’Institut Europeu d’Administració Pública (Eipa) amb la participació de la Comissió Europea (Eurostat), té com a objectiu debatre sobre transparència, responsabilitat i sostenibilitat de les finances públiques i sobre les eines fiscals per combatre fenòmens com la gentrificació.

El gerent de Presidència i Economia de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Ayala, ha destacat que aquesta trobada permet exposar el que ha fet la ciutat en l’àmbit de la transparència i de posar les dades a disposició de la gent: “Conèixer les experiències de ciutats com Londres, Àmsterdam o Hamburg ens pot ajudar a millorar la nostra política”.

“Des de Barcelona presentem el Pressupost Obert, l’eina que hem posat a disposició de la ciutadania i on es pot navegar en totes les dades municipals de forma senzilla, fins al detall de 50.000 factures municipals que estan disponibles”, ha explicat Ayala.

El consistori també ha exposat el model de costos ABC (Activity Based Costing), que permet calcular els costos de tots els serveis municipals, veure el grau de cobertura per part de l’impost i dels mateixos usuaris, en un model que permet “fer una política més precisa en temes socials i millorar l’eficiència de la política municipal”.

La trobada a Barcelona arriba després que durant 2016 les dues últimes cimeres del Cefg hagin pivotat sobre ‘El finançament d’infraestructures i el partenariat públic privat’, en el cas de la reunió d’Àmsterdam, i sobre ‘La supervisió i planificació financera’, que es va celebrar el passat mes de novembre a Londres.

La propera parada, després de Barcelona, està prevista a Bordeus a finals d’octubre d’aquest 2017, amb l’objectiu d’abordar monogràficament els European Public Sector Accounting Standards (Epsas), i el 2018 preveu realitzar una trobada de totes les ciutats que conformen el grup a Luxemburg.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor