Barcelona dobla en tres anys la potència municipal per generar energia fotovoltaica

  • L'ajuntament preveu de passar dels 4.300 kWp actuals a més de 10.000 abans del 2025

VilaWeb

ACN

10.12.2022 - 10:37
Actualització: 11.12.2022 - 22:55

La ciutat de Barcelona ha doblat en tres anys la potència fotovoltaica amb la posada en marxa de seixanta-dues noves instal·lacions municipals que permeten sumar més de 2.300 kWp (pic de quilowatts), fins als 4.300. Actualment, hi ha 157 instal·lacions municipals d’energia solar; concretament, 117 en cobertes d’edificis i equipaments; disset en façanes i mitgeres i vint-i-quatre en pèrgoles a l’espai públic. A més, l’ajuntament preveu tornar a doblar la potència en els pròxims anys, fins als 10.200 kWp, que correspon al consum de 5.575 llars, i superar així l’objectiu de la Declaració d’Emergència Climàtica d’arribar als 8.000 kWp el 2025. El regidor de l’àrea, Eloi Badia, assegura que l’acceleració d’energies renovables a la ciutat és un “canvi sense precedents”.

El consistori té ara 5.930 kWp en licitació i projectats i preveu arribar en els anys vinents a un total de 248 instal·lacions. La generació d’energia renovable i local és una de les principals línies d’actuació i un dels principals reptes ara és aprofitar grans espais públics de la ciutat per generar energia.

El consistori planteja reconvertir espais i infraestructures que ja existeixen, com façanes, murs o equipaments de mobilitat, en elements que generin energia, a més de la seva funció principal. En aquest marc, l’Ajuntament veu el paviment de la ciutat com una oportunitat i, a la plaça de les Glòries, ja hi ha impulsat una prova pilot per generar energia elèctrica a partir del revestiment del sòl.

També, s’està treballant per augmentar l’autosuficiència elèctrica als túnels viaris de l’interior de la ciutat i als de les Rondes mitjançant la implantació de plaques fotovoltaiques. Aquestes actuacions han de permetre reduir la factura elèctrica i millorar la sostenibilitat, la seguretat i la capacitat d’aquestes infraestructures urbanes.

En una atenció als mitjans de comunicació, el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, subratlla la “ubicació estratègica” d’aquestes plaques i que aquest projecte “obre la porta de les infraestructures viàries” per generar energia renovable.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor