Barcelona dobla en tres anys la potència municipal per generar energia fotovoltaica

  • L'ajuntament preveu de passar dels 4.300 kWp actuals a més de 10.000 abans del 2025

VilaWeb
ACN
10.12.2022 - 10:37
Actualització: 11.12.2022 - 22:55

La ciutat de Barcelona ha doblat en tres anys la potència fotovoltaica amb la posada en marxa de seixanta-dues noves instal·lacions municipals que permeten sumar més de 2.300 kWp (pic de quilowatts), fins als 4.300. Actualment, hi ha 157 instal·lacions municipals d’energia solar; concretament, 117 en cobertes d’edificis i equipaments; disset en façanes i mitgeres i vint-i-quatre en pèrgoles a l’espai públic. A més, l’ajuntament preveu tornar a doblar la potència en els pròxims anys, fins als 10.200 kWp, que correspon al consum de 5.575 llars, i superar així l’objectiu de la Declaració d’Emergència Climàtica d’arribar als 8.000 kWp el 2025. El regidor de l’àrea, Eloi Badia, assegura que l’acceleració d’energies renovables a la ciutat és un “canvi sense precedents”.

El consistori té ara 5.930 kWp en licitació i projectats i preveu arribar en els anys vinents a un total de 248 instal·lacions. La generació d’energia renovable i local és una de les principals línies d’actuació i un dels principals reptes ara és aprofitar grans espais públics de la ciutat per generar energia.

El consistori planteja reconvertir espais i infraestructures que ja existeixen, com façanes, murs o equipaments de mobilitat, en elements que generin energia, a més de la seva funció principal. En aquest marc, l’Ajuntament veu el paviment de la ciutat com una oportunitat i, a la plaça de les Glòries, ja hi ha impulsat una prova pilot per generar energia elèctrica a partir del revestiment del sòl.

També, s’està treballant per augmentar l’autosuficiència elèctrica als túnels viaris de l’interior de la ciutat i als de les Rondes mitjançant la implantació de plaques fotovoltaiques. Aquestes actuacions han de permetre reduir la factura elèctrica i millorar la sostenibilitat, la seguretat i la capacitat d’aquestes infraestructures urbanes.

En una atenció als mitjans de comunicació, el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, subratlla la “ubicació estratègica” d’aquestes plaques i que aquest projecte “obre la porta de les infraestructures viàries” per generar energia renovable.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor