26.07.2018 - 15:03
|
Actualització: 26.07.2018 - 15:05
Des de juliol del 2017 i fins a finals de juny d’aquest 2018, la Fundació Arrels ha recollit les històries i demandes de 1.183 persones que han passat pel centre obert d’Arrels demanant suport. Això significa, de mitjana, gairebé un centenar de persones cada mes. Des d’Arrels asseguren que han escoltat totes les situacions i han assessorat les persones sobre els recursos existents a Barcelona però no han pogut cobrir de manera continuada les necessitats de tothom.
Es tracta de persones soles, en parella i fins i tot amb infants; la majoria viuen al carrer des de fa un temps o pocs dies i altres estan pendents de ser desnonats o de perdre casa seva i no saben on anar. El 88% són homes i el 12% són dones; una de cada quatre persones té nacionalitat espanyola i la resta procedeixen de 22 països diferents. La majoria (un 47,5%) tenen entre 35 i 54 anys i hi ha un 27% que són menors de 35 anys.
Falta de suport dels serveis socials
Moltes d’aquestes persones han trucat a altres portes, com serveis socials de l’Ajuntament, però diuen no haver trobat la resposta que necessiten. Les 1.183 persones que han anat a Arrels han demanat sobretot poder accedir als serveis higiènics (en el 62% dels casos), un lloc per dormir (en el 28% dels casos) i canviar-se de roba (en el 23% dels casos).
Col·laboració amb la xarxa pública
La Fundació Arrels reclama més polítiques preventives perquè la gent no hagi de marxar de casa seva. També demanen que es reforcin els serveis socials de cada territori i descentralitzar els serveis d’atenció específica a persones sense llar per facilitar l’accés de les persones.