Comença el Barcelona Beer Festival, el festival de cervesa artesana més important del sud d’Europa

  • El certamen, que s'allargarà tot el cap de setmana, oferirà unes 600 cerveses de 250 marques

VilaWeb
Redacció
13.10.2022 - 21:40
Actualització: 14.10.2022 - 07:59

Avui comença a la Farga de l’Hospitalet el desè Barcelona Beer Festival, dedicat a la cervesa artesana més important del sud d’Europa. Enguany, el festival –que s’allargarà tot el cap de setmana, fins demà passat– oferirà centenars de cerveses exclusives, tant nacionals com internacionals, i més d’una vintena d’activitats gastronòmiques.

El certamen, a més de tornar a la normalitat pre-pandèmica, farà deu anys, que celebrarà batent rècords d’oferta: hi haurà unes 600 cerveses de 250 marques. També hi haurà activitats vinculades a aquesta beguda, com ara tallers d’iniciació al tast o bé d’elaboració casolana de cervesa.

El plat fort, tanmateix, serà l’espai BBF Cask Revolution, en què participaran deu marques que serviran cerveses sense màquina ni pressió, a l’estil anglès Real Ale. La presència internacional serà molt destacada, amb cerveseres escoceses, poloneses, alemanyes, italianes i nord-americanes.

El Barcelona Beer Festival també indagarà en el panorama cerveser nacional. Incorporarà per primera vegada una parada dedicada a les cerveses de proximitat, amb diverses cerveseries i microcerveseries catalanes.

Una altra de les grans novetats d’enguany són els estands pop-up que s’instal·laran a la sala principal i oferiran tota mena de maridatges gastronòmics –amb formatge, xocolata, gelat o fins i tot ostres. Alhora, el Barcelona Beer Festival farà arribar als visitants el vessant més gastronòmic de la cervesa, amb tallers especials en què participaran experts com ara Edgar Rodríguez i Toni Romero, del restaurant barceloní el Racó d’en Cesc, i Mireia Pujol-Busquets, directora dels cellers Alta Alella i Celler de les Aus.

Com en anys anteriors, s’oferirà una cervesa d’edició especial, que enguany serà a càrrec d’Ales Agullons. És una pale ale ecològica, elaborada amb llúpol de proximitat i envellida divuit mesos en bótes del Penedès, creada per Carles Rodríguez i Montserrat Virgili.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor