Barcelona acull un congrés europeu sobre donació i transplantament d’òrgans

  • El Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) acull des d'aquest diumenge fins al dimecres el XVIII Congrés bianual de l'European Society of Organ Transplantation (Esot) amb més de 3.300 especialistes en donació i transplantament d'òrgans d'uns 80 països.

VilaWeb
Redacció
24.09.2017 - 10:19

BARCELONA, 24 (EUROPA PRESS)

El Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) acull des d’aquest diumenge fins al dimecres el XVIII Congrés bianual de l’European Society of Organ Transplantation (Esot) amb més de 3.300 especialistes en donació i transplantament d’òrgans d’uns 80 països.

Parlaran sobre l’escassetat d’òrgans al món i el nou maneig del receptor, la millora del coneixement en investigació bàsica i conceptes clínics, l’ús d’òrgans de donants vius, nous dispositius artificials, noves màquines de perfusió i l’evolució del tractament farmacològic, entre altres temes, segons un comunicat de la Conselleria de Salut.

El congrés acollirà la I Reunió d’Associacions de Pacients Transplantats, on ells podran expressar el dilluns al matí les seves experiències, motivacions, preocupacions i propostes.

A CATALUNYA

La Conselleria ha explicat que Catalunya ha fet en els vuit primers mesos de l’any 734 transplantaments (511 renals, 110 hepàtics, 38 cardíacs, 63 pulmonars i 12 de pàncrees), un 5,6% més que el mateix període de l’any passat.

El director de l’Organització Catalana de Trasplantaments (Ocatt), ha considerat excel·lent aquesta tendència en el que va d’any, i ha recordat que el 2016 va ser un any rècord perquè es van superar els 1.000 trasplantaments anuals.

Però ha demanat no oblidar que 1.279 persones “segueixen esperant la seva oportunitat, el seu òrgan”: 1.036 esperen ronyó, 150 fetge, 31 cor, 42 pulmó i 20 pàncrees.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor