Barcelona acorda crear un equipament per a l’autisme amb el rebuig del Govern municipal

  • La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimarts una proposició de Cs per crear un equipament municipal "de referència" del trastorn de l'espectre de l'Autisme (TEA) per acompanyar les famílies i persones afectades.

VilaWeb
Redacció
16.05.2017 - 16:02

BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimarts una proposició de Cs per crear un equipament municipal “de referència” del trastorn de l’espectre de l’Autisme (TEA) per acompanyar les famílies i persones afectades.

La proposta ha rebut els vots favorables de Cs, el grup Demòcrata, ERC, PP i el regidor no adscrit, mentre que el Govern municipal –BComú i PSC– han votat en contra i la CUP s’ha abstingut.

La regidor de Cs Marilén Barceló ha assegurat que l’administració pública té “molts deutes” amb les persones que sofreixen TEA i les seves famílies, per la qual cosa ha demanat crear un equipament de referència que permeti acompanyar-los durant les seves etapes vitals.

La tinent alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha convingut que l’atenció a les persones amb TEA no està ben resolta, i ha apostat per una atenció en xarxa, més enllà de la creació d’un equipament específic: “Hem de tenir un sistema sanitari, educatiu i d’atenció precoç capil·lar i territorialitzat, a més d’integrat amb el sistema sanitari”.

VISIÓ ITINERANT

La regidor del grup Demòcrata Mercè Homs ha destacat que el TEA és “un gran desconegut” malgrat els avanços realitzats, i ha demanat que aquest equipament tingui una visió itinerant en la seva atenció, oferint una atenció semblant a la qual donen els CREAP, que també s’apropen als centres educatius.

Monsterran Benedí (ERC) ha recordat que el TEA persisteix al llarg de la vida i que, amb l’atenció adequada, es pot revertir la tendència dels afectats de ser persones depenents, i ha assegurat que necessiten un suport específic per desenvolupar-se amb la màxima autonomia en la seva vida adulta.

La regidor del PP Ángeles Esteller ha requerit una “atenció específica interdepartamental” que vagi més enllà del caràcter assistencial, i ha subratllat que l’atenció ha de ser integral, perquè veritablement ajudi els afectats i les seves famílies, i ha dit que el pla de la Generalitat hauria d’incloure millores en l’atenció i coordinació de serveis.

Maria Rovira (CUP) ha demanat més professionals amb formació específica a tractar casos de TEA per donar una resposta inclusiva i un diagnòstic encertat, i ha apostat per atorgar més recursos als centres educatius perquè puguin tractar amb aquests casos, a més de facilitar assessorament jurídic a les famílies en el tràmit d’ajudes a la dependència.

El regidor no adscrit Gerard Ardanuy ha defensat que els equipaments que treballin amb persones amb TEA han d’abordar l’àmbit residencial i la investigació: “L’Ajuntament ha de coordinar-se amb els equipaments ja existents”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor