06.05.2024 - 19:20
|
Actualització: 06.05.2024 - 19:55
El Banc Sabadell ha rebutjat l’oferta de fusió que el BBVA li va presentar la setmana passada perquè creu que l’oferta “infravalora significativament” el seu projecte i les perspectives de creixement com a entitat independent, i que no satisfà els interessos de l’entitat catalana ni dels seus accionistes.
En una nota remesa a la Comissió del Mercat de Valors espanyola (CNMV), el consell d’administració del Sabadell diu que confia plenament en l’estratègia de creixement de l’entitat i en els seus objectius financers. Alhora, considera que podrà generar més valor per als accionistes si roman com a entitat independent. La nota també adverteix que la volatilitat en el preu de l’acció del BBVA arran de l’anunci de l’operació “genera una incertesa afegida sobre el valor de la proposta”.
El consell d’administració de l’entitat d’origen vallesà, que s’ha reunit avui per a avaluar l’oferta del BBVA, ha considerat que podrà crear més valor per a l’accionista si continua per separat. D’ençà que rebutjà una primera proposta de fusió amb el Sabadell, el novembre del 2020, les accions del Sabadell s’han enfilat d’un 300%. Tan sols enguany, la cotització de l’entitat ha crescut d’un 70%.
Una oferta quatre vegades superior a l’anterior
Dimecres passat, el BBVA va anunciar formalment els detalls de la proposta, que oferia als accionistes de l’entitat el bescanvi d’una acció de nova emissió del BBVA per cada 4,83 accions de Sabadell. Això significa una prima d’un 30% sobre el valor a què cotitzava el Sabadell dilluns passat, 29 d’abril.
L’oferta valorava Sabadell en uns 11.000 milions d’euros, cosa que implica d’elevar a 2,2 euros el valor de l’acció del Sabadell, que ara com ara cotitza en els 1,89 euros per títol. El novembre del 2020, l’entitat d’origen basc oferí 2.500 milions –més de quatre vegades menys– per a absorbir l’entitat amb seu a Alacant, una xifra que el consell d’administració del BBVA rebutjà en considerar-la massa baixa.
El BBVA també estava disposat a oferir a Sabadell tres seients al seu consell d’administració, incloent-hi la vice-presidència, i proposava una doble seu corporativa, mantenint la seu de Sant Cugat i un “compromís total amb Catalunya”. Alhora, el banc, d’origen basc, apostava per mantenir la marca Sabadell juntament amb la del BBVA allà on pogués tenir “un interès comercial rellevant“.