12.03.2016 - 02:00
Ingredients:
(per 6 persones)
1 kg bacallà remullat
2 cebes ratllades
1/4 kg pèsols desgranats
4 carxofes
3 ous durs
oli
sal
una mica farina
1 gotet de vi blanc
4 grans d’all
una mica de safrà
1 fulleta petita de llorer
unes branquetes de julivert
Elaboració:
Fem bullir els pèsols. Reservem.
Tallem el bacallà a trossos, l’enfarinem i fregim a la paella. El reservem.
A la mateixa paella, fregim les carxofes, tallades a quarts, netes i enfarinades. Les reservem.
Amb el mateix oli, en una cassola, sofregim la ceba ratllada i un parell d’alls a trossets. Hi afegim una cullerada de farina blanca i la fem enrossir. Hi tirem el gotet de vi blanc i el fem reduir. I tot seguit ja podem posar els pèsols amb una part de l’aigua amb què s’han bullit. Hi afegim el bacallà, les carxofes, la fulleta de llorer i el safrà. El deixem coure a foc lent set o vuit minuts. Tres minuts abans de retirar el bacallà del foc hi afegim els ous durs tallats per la meitat i una mica d’all i julivert picat per sobre.
Algunes receptes d’aquest plat també hi incorporen patates tallades a quadradets petits, tot i que jo no les hi poso.