Avançament editorial: ‘Una alegria esbojarrada’, de  Sorj Chalandon

  • L'autor de 'Retorn a Kyllibergs' escriu la seva novel·la més allunyada del periodisme i la guerra · Us n'oferim un fragment i Júlia Bacardit, d'Edicions de 1984, ens en parla

VilaWeb
L'escriptor Sorj Chalandon.

Redacció

05.03.2022 - 10:25
Actualització: 05.03.2022 - 11:25

La nova novel·la de Sorj Chalandon, Una alegria esbojarrada, arribarà a les llibreries la setmana entrant. Aquesta vegada, la trama no s’acosta a la guerra, tot i que no deixa de tractar un tema que colpeja la societat: el càncer. La trama: quan a la Jeanne, una llibretera parisenca, li diagnostiquen un càncer de pit, el marit la deixa perquè no pot suportar el seu patiment. Aconsellada pels metges, decideix de cercar suport en la gent que l’envolta: la Brigitte, l’Assia i la Mélody es converteixen en les seves millors aliades en la lluita contra el càncer, totes elles dones amb qui el destí no ha estat benèvol. Per això, la Jeanne no dubta gaire quan li proposen de col·laborar en la seva missió: assaltar la principal joieria de la ciutat, en ple centre de París.

Llegiu un fragment d’Una alegria esbojarrada, de Sorj Chalandon (Edicions de 1984).

Júlia Bacardit, cap de premsa d’Edicions de 1984, ens parla de l’obra:

“Sorj Chalandon és el gran escriptor de sempre, però aquesta vegada ha provat una cosa nova. Una alegria esbojarrada és una novel·la més allunyada del periodisme, perquè Chalandon és d’aquests autors a cavall de la ficció i de la no-ficció. Periodista de vocació i professió, al llarg de la seva trajectòria ha guanyat premis als millors reportatges de guerra a Irlanda, al Líban, a les mines del nord de França i a molts altres racons del món on han passat desgràcies.

Una alegria esbojarrada no és com el Retorn a Kyllibergs, en què l’autor francès descriu el conflicte d’Irlanda, que va presenciar; tampoc no és com La quarta paret, una novel·la sobre l’intent de representar Antígona a Beirut en plena guerra civil libanesa. Una alegria esbojarrada és una festa a partir d’una desgràcia tan comuna com el diagnòstic de càncer.

‘Com en totes les obres de Chalandon, hi ha compromís. La petjada inconfusible de Chalandon és el compromís amb la gent i el seu patiment […], però això no ho posis, que semblarà que és un activista, i no, no és això’, diu l’editor cofundador, Josep Cots.

L’alegria esbojarrada de Chalandon davant l’angoixa individual i col·lectiva del càncer és la seva ploma empàtica i precisa de sempre amb una realitat nova, allunyada de les zones de guerra, però encara ben a prop dels personatges que l’autor s’estima.”
Júlia Bacardit

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor