Avançament editorial: ‘La ferocitat’ de Nicola Lagioia

  • Edicions Bromera publica aquesta novel·la traduïda per Albert Pejó, la primera que publica de l’autor i que ha estat guardonada amb el premi Strega

VilaWeb
Montserrat Serra
16.10.2016 - 02:00

Nicola Lagioia (Bari, 1973) és, a banda d’editor, autor de diferents novel·les i relats breus que han estat guardonats amb diversos premis. Però és La ferocitat la que ha marcat un punt d’inflexió en la seva carrera, per la repercussió que ha tingut havent guanyat el Premi Strega. Bromera la publica en català, amb una traducció d’Albert Pejó. Llegiu-ne un fragment.

Gonçal López-Pampló, director literari de Bromera, explica:

La ferocitat és un llibre fascinant. És una d’aquelles novel·les immenses que giren al voltant d’una família. I, com en Mirall trencat, de Mercè Rodoreda, les vides de cadascun dels seus membres mostren bocins d’un món fet a trossos. En aquest cas, el món que es trenca s’assembla molt al nostre: Lagioia retrata una Itàlia (Bari, sobretot, però també Roma) desfeta per la corrupció urbanística i pel contrast violent entre l’aparença, el desig i la realitat.”

“Com tots els grans llibres sobre famílies, La ferocitat es construeix sobre grans personatges, en especial Clara, l’absència de la qual esdevé una presència fortíssima en la novel·la, a més de ser el seu motor narratiu. Perquè la mort misteriosa d’aquest personatge desencadena una trama subtil, rica i plena de matisos, però també intrigant i torbadora, que ens impulsa a llegir fins a l’última línia.”

La trama: Una nit calorosa, els fars d’una furgoneta ensopeguen amb una jove que camina per la carretera, nua i coberta de sang. És Clara, filla del poderós constructor i especulador Vittorio Salvemini. Al cap d’unes hores, la troben morta, i oficialment es considerarà un suïcidi. Però ho és realment? Estava Clara vinculada amb els negocis del pare? I la relació amb els germans −especialment amb Michele, enigmàtic i rebel− pot haver-hi exercit un paper determinant?

coberta ferocitat

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor