Avançament editorial: ‘El món de Rocannon’, d’Ursula K. Le Guin

  • Un nou títol d’aquesta dama de la ciència-ficció, editat per Raig Verd i traduït per Blanca Busquets

VilaWeb

Redacció

24.06.2023 - 21:50
Actualització: 26.06.2023 - 08:14

Dilluns arriba a les llibreries El món de Rocannon, d’Ursula K. Le Guin, la novel·la amb què va debutar. L’edita el segell de Raig Verd, amb una traducció de Blanca Busquets. La sinopsi: “Els ‘Senyors de les Estrelles’ van arribar fa molts anys, i van capgirar per sempre el destí del planeta Fomalhaut II amb les seves guerres interestel·lars. Un d’aquests Senyors, l’etnòleg Gaverel Rocannon, estudia el planeta per a la Lliga de Tots els Mons, quan un enemic destrueix la seva nau i el deixa atrapat i incomunicat. Per tal d’alertar la Lliga d’aquest enemic, haurà de recórrer aquest món desconegut, i alhora qüestionar-se tot el que es pensa que sap del planeta, dels seus habitants i d’ell mateix.”

Amb un híbrid entre ciència-ficció i literatura fantàstica, i amb els seus plantejaments sobre el colonialisme, els intercanvis culturals i els conceptes del bé i el mal per mitjà d’un suposat “progrés tecnològic”, Le Guin mostra que de bon començament era destinada a revolucionar la literatura.

Llegiu l’inici d’El món de Rocannon, d’Ursula K. Le Guin (Raig Verd).

L’editora Laura Huerga ens parla de l’obra i l’autora:

“Ursula K. Le Guin és una de les grans escriptores de tots els temps que trobem a la literatura universal. El seu reconeixement ha estat unànime, també fora d’allà on és més coneguda (com la literatura de gènere fantàstic), com a referent amb moltíssims premis i les reedicions de les seves obres a moltíssimes llengües d’arreu del món. El National Book Award en reconeixement de la seva trajectòria va ser celebrat per escriptors, crítics i lectors.

El món de Rocannon va ser la primera novel·la del cicle hainita, a l’univers de l’Ekumen. És l’univers on ella ubica una ciència-ficció suau i visita planetes en què inventa singularitats per als éssers humans. En alguns d’aquests planetes, certes qüestions queden resoltes per poder analitzar què podria passar més enllà, per exemple, del gènere, com a La mà esquerra de la foscor. En uns altres, planteja situacions semblants a les del nostre planeta per poder-ne fer crítica i pensament. Aquest llibre barreja fantasia i ciència-ficció, en una combinació màgica, i dóna espai a l’aparició del responible (ansible, en anglès), un invent que inspirarà autors com ara Orson Scott Card, Elizabeth Moon, Dan Simmons i Vernor Vinge. Així, El món de Rocannon es converteix en l’inici d’una meravellosa carrera literària a través de tot un univers, l’univers d’Ursula K. Le Guin. Et convidem a submergir-t’hi!”

 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor