Avançament editorial: ‘Contra la nostàlgia’, de Maria Canelles

  • Debut en la novel·la d’aquesta jove codirectora del Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa

VilaWeb
Redacció
27.08.2022 - 21:40
Actualització: 27.08.2022 - 21:49

Maria Canelles Trabal (Barcelona, 1988) codirigeix el Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa, d’ençà del desembre del 2021. Va estudiar Humanitats i Teoria de la Literatura i Literatura Comparada. També té un màster en Estudis Teatrals. El 2016 va signar, amb Adrià Aubert, la dramatúrgia de la novel·la de Pere Calders Ronda naval sota la boira, que va ser nominada als Premis de la Crítica. Alguns textos seus han aparegut en antologies de narrativa (Grand Hotel, Univers 2022) i en lectures dramatitzades col·lectives (Estar bé, Sala Beckett, 2017).

Ara debuta en la novel·la amb l’obra Contra la nostàlgia, que publica Angle editorial i que arribarà a les llibreries el 31 d’agost. En aquesta obra, Canelles explora el camí entre la memòria i l’oblit, la relació entre mare i filla, i dibuixa una vida marcada per les traïcions i les absències.

“Ha mort la mare. La tinta és blava. Feia tant temps que no escrivia a mà que havia oblidat la meva lletra.” Així comença aquesta singular novel·la que pren cos i s’escriu durant el trajecte que la Meri fa entre la ciutat de Syracuse (Nova York), on és professora universitària, i Sabadell.

Llegiu el començament de Contra la nostàlgia, de Maria Canelles Trabal (Angle).

En paraules de l’autora: “La Meri és una dona que s’ha esforçat tota la vida per buidar-se. Viu escèpticament, sense vincles ni records perquè és l’única manera que ha trobat d’anar vivint, de sobreviure. Contra la nostàlgia és el relat que construeix a la inversa, el retorn a algun lloc, potser només a la seva veu. Per això la Meri deixa de ser un personatge i es converteix en una narradora que retroba la cal·ligrafia i que inventa records i relats i investiga veus alienes. D’aquesta manera és capaç d’explicar una història, la seva, i, per tant, de tornar-se a ubicar en el temps i l’espai.”

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor