Av.- TSJCV anul·la part del decret de plurilingüisme en veure “clar greuge comparatiu” cap a alumnes que trien castellà

  • La Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha declarat la nul·litat parcial del Decret 9/2017 de la Generalitat Valenciana que establix el model lingüístic educatiu valencià en l'ensenyament no universitari. En concret, deixa sense efecte la disposició addicional cinquena en veure "un clar greuge comparatiu" cap als alumnes que trien l'ensenyament majoritari del castellà.

VilaWeb
Redacció
27.07.2017 - 13:13

VALÈNCIA, 27 (EUROPA PRESS)

La Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha declarat la nul·litat parcial del Decret 9/2017 de la Generalitat Valenciana que establix el model lingüístic educatiu valencià en l’ensenyament no universitari. En concret, deixa sense efecte la disposició addicional cinquena en veure “un clar greuge comparatiu” cap als alumnes que trien l’ensenyament majoritari del castellà.

D’esta manera, els magistrats de la Secció Quarta estimen parcialment el recurs interposat pel sindicat CSI·F i anul·len la disposició addicional cinquena de la norma per entendre que vulnera el dret fonamental a la igualtat i el dret a l’educació reconeguts en els articles 14 i 27 de la Constitució en discriminar els alumnes que opten per un ensenyament majoritàriament en castellà enfront dels qui trien el valencià com a llengua vehicular, ja que estos últims reben més hores de docència en anglés.

En la sentència, notificada este dijous a les parts i distribuïda pel TSJCV, el tribunal considera que la disposició addicional cinquena suposa “una evident diferència de tracte entre el valencià i el castellà que té una clara incidència” en el certificat que acredita el nivell d’anglés de l’alumnat en concloure els diferents nivells educatius (Infantil i Primària, Secundària Obligatòria i Batxiller).

En la seua resolució, la Sala contenciosa administrativa de l’alt tribunal valencià apel·la a la jurisprudència del Tribunal Suprem, del Constitucional i del Tribunal Europeu de Drets Humans, i conclou que la norma “introduïx eixa distinció arbitrària i injustificada entre les dos llengües oficials de la Comunitat Valenciana (en clar greuge comparatiu o desequilibri en perjuí del castellà)” utilitzan l’anglés.

((Hi haurà ampliació))

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor