Atlantia es quedarà amb Cellnex i vendrà Hispasat si ho demana el Govern espanyol

  • El grup resultant licitarà per nous projectes per 26.000 milions d'euros

VilaWeb
09.10.2017 - 17:55

El grup resultant licitarà per nous projectes per 26.000 milions d’euros

MADRID, 9 (EUROPA PRESS)

Atlantia no preveu vendre actius d’Abertis en virtut de l’OPA que ha llançat sobre el grup de concessions espanyol, atès que pretén quedar-se amb la companyia de torres de telefonia Cellnex mòbil i amb Hispasat, operador de satèl·lits que només contempla vendre si així ho demana el Govern espanyol.

Així ho indica la companyia italiana en el fullet explicatiu de l’OPA aprovat aquest dilluns per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Atlantia només contempla vendre un 4% de Cellnex, amb la finalitat de que la participació d’Abertis en la companyia, actualment del 34%, se situï per sota de la cota del 30% i evitar d’aquesta forma l’obligació de llançar una OPA forçosa pel 100% de la signatura d’antenes.

En el cas d’Hispasat, indica que “tindrà en consideració les indicacions de l’Administració espanyola en matèries tals com la possible transmissió de tot o part d’Hispasat (o les seves filials) a tercers que compleixin els requisits d’idoneïtat que es tinguin per convenients”.

No obstant això, Atlantia ratifica la seva “voluntat d’atendre els interessos estratègics del Regne d’Espanya” en relació a la participació del 90,8% que Abertis controla en Hispasat, tant en el que estableix l’acord pel qual el Govern espanyol va cedir a aquesta signatura la concessió dels satèl·lits, com “al criteri seguit en actuacions precedents”.

En el seu fullet, la companyia italiana que dirigeix Giovanni Castellucci diu que l’objectiu de la seva OPA és “adquirir una participació de control en Abertis i integrar-la amb Atlantia” per conformar “el major operador d’infraestructures de transport del món i segon major de Llatinoamèrica”.

La companyia resultant estarà present en una vintena de països si bé Itàlia, França i Espanya seran, per aquest ordre, els que més aportin al benefici brut d’explotació (Ebitda), que sumarà uns 6.620 milions d’euros.

“Abertis és una societat atractiva, titular d’una cartera d’actius de primer ordre i altament complementària a la d’Atlantia”, destaca aquesta companyia.

Per això, considera que la fusió d’ambdues que promou amb la seva OPA “permetrà promoure iniciatives estratègiques en benefici de les dues i accelerarà i enfortirà el seu creixement”.

En aquest sentit, assegura que la major grandària i la major capacitat de finançament del grup resultant li permetrà licitar per nous projectes per créixer per un valor conjunt d’uns 26.000 milions d’euros. Entre ells cita l’autopista de circumval·lació de Gènova o l’ampliació de l’aeroport de Fiumicino.

PLATAFORMA PER A LLATINOAMÈRICA I ‘TELECOS’

En el fullet, Atlantia ratifica el seu compromís de mantenir cotitzant a Abertis, així com la seva seu espanyola. No obstant això, també ratifica el seu interès per especialitzar a aquesta signatura com a plataforma del grup resultant per a Llatinoamèrica i per al negoci de telecomunicacions.

Així, la companyia controlada per la família Benetton té intenció de “atribuir determinades àrees de competència a una o una altra companyia en relació amb les seves oportunitats de creixement”.

D’aquesta forma, preveu que Abertis “reforci la seva atenció en el negoci d’autopistes de Xile i el Brasil, i s’encarregui de definir l’estratègia i el desenvolupament del negoci de telecomunicacions i d’activitats relacionades amb satèl·lits dins del grup resultant”.

En matèria laboral, Atlantia descarta “modificació significativa alguna” en matèria d’ocupació i canvis en els drets adquirits pels directius.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor