22.08.2017 - 19:04
BARCELONA, 22 (EUROPA PRESS)
Una cinquantena de manters de Barcelona acompanyats d’altres ciutadans s’han manifestat aquest dimarts a plaça Catalunya per condemnar els atemptats terroristes del passat dijous i per mostrar la seva solidaritat amb els afectats i les víctimes dels atacs.
Convocats pel Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona, que va cridar la participació a través de les xarxes socials, els manifestants s’han congregat en el centre de la plaça sota el missatge de ‘solidaritat mantera amb les víctima’.
Els assistents han exhibit pancartes que expressaven en diversos idiomes consignes com ‘Junts vencerem el terrorisme’, ‘No en el nostre nom’, ‘Islam=Pau’ i ‘No a la islamofòbia’.
CONDEMNA DELS ATEMPTATS
Membres del sindicat de manters han pronunciat tres discursos en començar la mobilització a la plaça en la qual han condemnat “en tots els seus termes” l’atemptat de La Rambla i han manifestat el seu rebuig a qualsevol tipus de violència.
“El que passi en aquesta ciutat també ens afecta, ens preocupa i ens dol perquè també és la nostra ciutat”, han dit en record a les víctimes de l’atemptat de La Rambla, motiu pel qual, segons han afegit, han decidit sortir al carrer i manifestar-se.
També han mostrat la seva solidaritat amb les víctimes del terrorisme als països d’orient mitjà i Àsia com Turquia, Síria, Líbia, l’Iraq i l’Afganistan, i han recordat també els refugiats “que moren en el mediterrani a la recerca d’una vida millor”.
CRÍTIQUES A POLÍTICS I MITJANS
Els manters han afirmat que alguns mitjans de comunicació “manipulen i associen els assassinats terroristes a l’Islam” i a més callen davant les morts que provoca el gihadisme més enllà dels països occidentals, han afegit.
El discurs polític també ha estat objectiu de les seves crítiques: “Aquests atemptats són aprofitats pels polítics per aprofundir el racisme i l’exclusió, així com la persecució de milers d’immigrants”.
Han reivindicat la seva activitat com manters i han afirmat que el discurs contra ells i que els relaciona amb màfies que es lucren a costa de les seves vendes “crea una imatge d’immigrants perillosos i sempre sospitosos” que han volgut desmentir durant la mobilització.
Després dels discursos, els manifestants han abandonat la plaça i han avançat en bloc per La Rambla fins al mosaic de Joan Miró, on han guardat un minut de silenci, i s’han dirigit a l’Ajuntament per signar el llibre de condolences que està a disposició de la ciutadania.