Atemptat.- Govern i Barcelona defensen la convivència i combatre l’odi, “còmplice del terrorisme”

  • La Taula de Ciutadania i el Consell Municipal d'Immigració aniran plegats a la manifestació

VilaWeb
Redacció
21.08.2017 - 15:26

La Taula de Ciutadania i el Consell Municipal d’Immigració aniran plegats a la manifestació

BARCELONA, 21 (EUROPA PRESS)

La Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona han advocat aquest dilluns per mantenir el model de convivència i de cohesió social que sostenen que caracteritza Catalunya i la seva capital, perquè “les expressions d’odi són còmplices del terrorisme”, ha advertit el tinent d’alcalde Jaume Asens al costat de la consellera de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Dolors Bassa, després d’una trobada en el consistori per l’atemptat a la Rambla i a Cambrils (Tarragona).

L’odi “és precisament el que busca el terrorisme, és fer el joc al terrorisme”, ha asseverat Asens en roda de premsa amb representants d’entitats de la Taula de Ciutadania i del Consell Municipal d’Immigració, que han acordat un comunicat en el qual defensen aquest model de convivència, subscrit per unes 80 entitats que formen part de tots dos òrgans de participació d’entitats vinculades a la immigració i la convivència.

Bassa ha insistit que seguiran defensat un model de convivència antagònic al model de l’odi que promouen els terroristes, perquè les propostes d’odi no tenen cabuda a Catalunya siguin com siguin, i ha insistit: “Ens reafirmem en la idea de la convivència, el diàleg i de viure junts per conviure millor”.

“Els sentiments i reaccions de rebot cap a aquests atemptats són fruit d’unes persones concretes, no es poden generalitzar cap a cap comunitat ni cap a ningú”, ha subratllat la consellera, i Asens ha remarcat que la diversitat és el millor valor per combatre el terrorisme, la victòria del qual és l’odi, perquè el retroalimenta, segons ell.

“L’odi no es venç amb més odi”, ha expressat Asens, que ha dit que la solució passa per que ningú quedi aïllat ni se senti exclòs de la societat i que totes les persones i comunitats interactuin, creant comunitat, poble, barri, consciència col·lectiva i sentiment de pertinença, ha dit.

Ha afegit que els atemptats reafirmen el compromís d’acollir persones que sol·liciten refugi, perquè són víctimes del mateix horror que assegura que ha viscut Barcelona: “Fugen del mateix del que fugia la gent a la Rambla, el mateix horror de la guerra i el terrorisme”.

MANIFEST

Els dos òrgans de participació, adscrits a Generalitat i Ajuntament, advoquen en el seu comunicat –acordat en una trobada amb 31 de les prop de 80 entitats– per continuar amb la inclusió i acolliment de migrants i refugiats en una Catalunya que és plural, com creuen que demostra que les víctimes siguin de 34 nacionalitats: “Som un poble divers i un sol poble amb valors comuns. No ho canviaran. No ens dividiran, perquè no tenim por”.

L’atemptat no només va ser contra les víctimes sinó cap a tota la societat i el seu projecte divers, intercultural i democràtic, perquè “la seva ideologia és l’odi”, davant el qual s’han de reforçar ponts i relacions i reconstruir el que han pretès destruir, segons el manifest, que han llegit una de les representants de la Coordinadora d’Associacions de Senegalesos de Catalunya, Bongo, i el vicepresident del Consell Municipal de la Immigració, Rodrigo Araneda.

Les entitats agraeixen i admiren la resposta cívica, social, institucional, dels serveis d’emergències i de seguretat i de la ciutadania que ha respost amb solidaritat, humanisme i sentit cívic: “Molts de nosaltres vam escollir aquest país per viure i conviure i, en dies com aquests, ens sentim orgullosos”.

Tots dos òrgans de participació han acordat acudir junts en la manifestació de rebot als atemptats prevista per aquest dissabte, amb un bloc conjunt i sota el lema ‘Contra l’odi, un sol poble”, han explicat, i han assenyalat que està prevista una reunió en la Generalitat aquest mateix dilluns per abordar detalls d’aquesta mobilització.

Després de l’acte –al qual també ha assistit el Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, Oriol Amorós–, membres de les entitats han plasmat el seu rebuig en els llibres de condolences, instal·lats al pati de l’Ajuntament –van estar al Saló de Cent fins aquest diumenge–, davant d’una pancarta en la qual es pot llegir ‘Barcelona, ciutat de pau’ en 15 idiomes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor