Més de 200 morts i més de 400 ferits en un atemptat en cadena a esglésies i hotels a Sri Lanka

  • Diumenge de Pasqua sagnant a Sri Lanka amb atacs a tres esglésies i tres hotels de luxe de Colombo, la capital del país

VilaWeb

Redacció

21.04.2019 - 09:33
Actualització: 21.04.2019 - 19:51

Avui, diumenge de Pasqua, s’han mort 218 persones i 450 han resultat ferides com a conseqüència d’una cadena d’atemptats a esglésies i hotels de luxe a Sri Lanka. Hi ha hagut sis explosions en mitja hora a tres esglésies i tres hotels de cinc estrelles –Cinnamon Grand, el Kingsbury i el Shangri-La– de Colombo, la capital. Hi ha una trentena d’estrangers morts, cap de l’estat espanyol. Les deflagracions s’han produït al voltant de les 8.45 hora local, quarts de quatre de la matinada hora catalana.

Hores després hi ha hagut una setena explosió al jardí del zoològic nacional de Dehiwala, a deu quilòmetres al sud de la capital, amb un resultat de dos policies morts. La vuitena explosió ha estat al barri residencial de Dematagoda i ha provocat la mort de tres policies. Ara per ara ningú no ha reivindicat els atacs.

L’atac a l’església de Sant Sebastià de la ciutat de Negombo ha causat un centenar de morts. L’explosió de l’església de Sió de Batticaloa n’ha causat uns, i el tercer atac ha estat a l’església de Sant Antoni, a la capital, amb un nombre de víctimes per a concretar.

El president de Sri Lanka, Maithripala Sirisena, ha fet una breu compareixença per expressar la seva consternació i demanar calma. El primer ministre, Ranil Wickremesinghe, ha convocat una reunió d’emergència del Consell de Seguretat Nacional per a avaluar la situació. Per la seva banda, la policia ha demanat a la població que romangui a casa i que no s’acosti als punts dels atacs ni als hospitals on atenen les víctimes. El govern ha decretat un toc de queda i una apagada de les xarxes socials, i ha blocat Facebook i WhatsApp per a evitar que es propaguin rumors falsos sobre l’autoria dels atacs.

Segons el cens nacional del 2012, Sri Lanka té una població de 22 milions de persones. Només un 9,7% són cristians i la majoria són budistes (70%), mentre que un 12,% són hindús.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor