12.08.2022 - 17:22
|
Actualització: 12.08.2022 - 20:49
L’escriptor britànic d’origen indi Salman Rushdie ha estat atacat durant una conferència a l’oest de Nova York, segons que ha avançat la BBC. Fa anys que Rushdie rep amenaces de mort, d’ençà que va escriure Els versos satànics.
L’antic guanyador del premi Booker parlava en un acte de la Institució Chautauqua quan un individu s’hi ha atansat, l’ha colpejat i l’ha apunyalat, segons que recull l’agència Associated Press.
La policia de Nova York ha confirmat en un comunicat que l’autor ha rebut una punyalada al coll i que un helicòpter l’ha traslladat a l’hospital. El presumpte atacant ja ha estat detingut. La governadora de Nova York, Kathy Hochul, ha confirmat que Rushdie és viu i que està rebent el tractament necessari. L’atacant també ha agredit un altre participant de l’esdeveniment, que ha resultat ferit lleu.
UPDATE: New York Governor Kathy Hochul says author is alive and has been transported to a local hospital.
Hochul adds that the event moderator was also attacked. pic.twitter.com/8xVwxbLtAD
— Moshe Schwartz (@YWNReporter) August 12, 2022
#BREAKING: AP: Author @SalmanRushdie has been stabbed as he was about to give a lecture in western New York. Rushdie famously wrote a book that's been banned in Iran since 1988. Iran’s late leader Ayatollah Ruhollah Khomeini issued a fatwa, or edict, calling for Rushdie’s death. pic.twitter.com/tlTv9KMsx7
— Moshe Schwartz (@YWNReporter) August 12, 2022
#SalmanRushdie just attacked onstage at @chq @NBCNews @ABC @cnnbrk pic.twitter.com/I1XT6AmkhK
— Charles Savenor (@CharlieSavenor) August 12, 2022
Rushdie, de setanta-cinc anys, ha estat amenaçat per l’Iran per la novel·la Els versos satànics, considerada blasfema per les autoritats iranians i per la qual el líder suprem iranià d’aleshores, l’aiatol·là Khomeini, va emetre l’any 1989 un decret per a demanar la mort de l’escriptor.
El govern de l’Iran va acabar distanciant-se de la “fàtua” de Khomeini, però el 2012 una fundació religiosa iraniana semioficial va elevar la recompensa per Rushdie de 2,8 milions de dòlars a 3,3 milions de dòlars.