Artadi demana al món local que no normalitzin la ‘injustícia espanyola’

  • La portaveu del govern situa els ajuntaments com l'únic 'èxit' de la transició democràtica de l'estat espanyol

VilaWeb
ACN
17.11.2018 - 12:22
Actualització: 17.11.2018 - 14:03

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha demanat d’apoderar el món local perquè sigui un veritable ‘soci real’ de la Generalitat amb ‘poder de decisió’ en els assumptes que els afecten. Durant la inauguració de la XX Assemblea de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Artadi ha fet una crida als batlles a defensar els drets i les llibertats i a fer pedagogia per no normalitzar la ‘injustícia espanyola’ davant d’un estat que, al seu entendre, ha perdut ‘el pudor’ i la ‘vergonya’. ‘Vivim en un moment que la farsa de la transició exemplar ha caigut i s’ha destapat la injustícia espanyola amb una monarquia hereva del franquisme’, ha constat.

Artadi ha agraït als ajuntaments la seva tasca per donar suport a la ciutadania en l’època de més dificultat econòmica, durant la celebració de l’1-O i mentre va durar l’aplicació de l’article 155. Tot seguit, ha explicat que des dels primers ajuntaments democràtics després de la mort de Franco, s’ha avançat ‘molt’ en el desenvolupament de serveis i en ‘recosir’ les ciutats. ‘En 40 anys tot canvia molt a la societat. Han canviat les prioritats i les preocupacions i ara tenim reptes que hem de donar-hi resposta entre tots’, ha destacat. De fet, la portaveu ha dit que l’únic ‘èxit’ de la transició han estat els ajuntaments per ser l’administració més ‘propera’, compromesa amb el territori i amb drets dels ciutadans.

Per donar ‘solució’ als reptes actuals de la ciutadania, per la consellera cal que la Generalitat i el Parlament ‘cedeixin poder’ a les administracions locals i que aquestes tinguin més ‘veu’ i puguin esdevenir un ‘contrapoder’ en igualtat de condicions. ‘No tindrem cohesió social si no tenim cohesió territorial’, ha avisat. Després de dir que la connectivitat ha canviat la societat i que ara la tecnologia permet noves formes de negoci, ha assegurat que cal aprofitar-ho per construir un país ‘més just’ en benefici de tots.

La portaveu del govern ha criticat la ‘vulnerabilitat’ de la ciutadania davant del ‘règim del 78’ i ha lamentat que la llista de ‘greuges’ sigui ‘molt llarga’. ‘L’estructura de l’estat en lloc de treballar pel dret de la ciutadania i pel progrés de tots, ho fa pels privilegis d’uns quants’, ha exclamat.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor