Arròs amb verdures de primavera

  • I amb un ou escalfat, fa plat únic, diu la cuinera Neus Cuscó

VilaWeb

Text

Montserrat Serra

02.04.2016 - 02:00
Actualització: 02.04.2016 - 03:46

Ingredients:
(per a 4 persones)
400 g d’arròs
1 ceba tendre ben picadeta
3 tomàquets petits ratllats
uns quants alls tendres
un pebrot petit vermell
mig carabassó
100 g pèsols desgranats
dues carxofes
dues pastanagues
uns quants branquillons de coliflor
200 g de mongeta tendra fineta
oli, sal, una mica de pebre vermell i negre
unes branquetes de julivert
un litre i 1/4 de fumet de verdures o aigua

Elaboració:
Posem un pot amb aigua i sal i fem bullir cinc o sis minuts les pastanagues i la mongeta tendra, tallades ben petites. Aquesta aigua ens pot servir per després tirar a l’arròs.

En una paella per fer l’arròs, hi posem quatre cullerades soperes d’oli i hi sofregim la ceba, els alls tendres i el pebrot vermell. Tot tallat ben petit. Després, afegim el carabassó tallat ben petitet. Després, posem les carxofes petitetes i els brots de coliflor. Un cop sofregit tot hi posem els tomàquets en cru i ratllats, amb una mica de sucre per treure l’acidesa.

Hi posem l’arròs, que sofregirem una miqueta. Hi tirem la mongeta tendra, els pèsols i la pastanaga. A continuació, hi tirem l’aigua, la sal i tots dos pebres. Fem bullir l’arròs 16 minuts, hi posem una mica de julivert picat, tanquem el foc i el tapem amb una tapadora.

Ou escalfat:
L’arròs es pot acompanyar d’un ou escalfat: s’agafa aigua amb un cassó petitet i s’hi posa sal i dues cullerades soperes de vinagre. Els ous han de ser ben frescs. Posem cada ou dins d’un paper film untat amb oli, com si fos un farcellet i lligat. I el fem bullir dos minuts dins l’aigua.

***

Cristina Armengol és bibliògrafa, fundadora de l’empresa Olim Liber, consultoria bibliogràfica i llibreria online, especialitzada en llibre antic.

Ofereix un servei integral, una mirada professional que abasta un ampli ventall d’àmbits vinculats a la bibliografia i la documentació, des de la catalogació fins a la transcripció paleogràfica i la traducció de documents, passant per la recerca, l’acompanyament a fires o l’atenció al públic, la taxació, l’assessorament en la formació de col·leccions i la venda de llibres antics, mapes i documents des d’època medieval fins al segle XVIII. En definitiva, una aproximació multidisciplinària, precisa i de qualitat.

A VilaWeb Gastronomia ens proposa una vegada cada mes una aproximació a llibres antics vinculats al món de la gastronomia.

***

Darrers articles de la Llibreteca:

La cuina del dejuni i l’abstinència

A ponent, l’aigua freda i el vi calent

Som el que mengem, ja ho deien al segle XIX

Jeroni Cortès, un valencià enamorat del romaní

Els cromos de la xocolata, un petit tresor a cada rajola

El plaer dels gelats i els primers llibres que en van parlar

Els torrons de fa cinc-cents anys

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Més notícies

Fer-me'n subscriptor