01.06.2018 - 17:00
|
Actualització: 01.06.2018 - 17:55
Entre els mesos de maig, juny i juliol, la cirera arriba al punt òptim de maduració i ja es pot collir. Per aquestes dates, algunes viles de cap a cap del país fan tota mena de celebracions per mostrar-ne els primers exemplars de la temporada. Hi ha festes, fires, concursos i jornades gastronòmiques entorn de la cirera que moltes vegades tenen l’al·licient afegit de difondre les varietats locals.
Tal com expliquen a Festes.org, al Principat el nucli amb més producció de cireres és el Baix Llobregat i per això hi ha tantes viles d’aquesta comarca que fan fires i festes. Però també se’n fan a la Ribera d’Ebre, el Segrià, la Terra Alta, l’Alt Camp i l’Alt Empordà. Al País Valencià, les comarques més cirereres són el Camp de Túria, l’Alt Palància i la Marina Alta. I a Catalunya Nord tenen renom especial les cireres de Ceret, perquè neixen als peus del Canigó.
Aquestes són algunes de les festes de la cirera més destacades:
–Sant Climent de Llobregat. 18, 19 i 20 de maig.
–Serra. 19 i 20 de maig.
–Ceret. 26 i 27 de maig.
–Santa Coloma de Cervelló. 25, 26 i 27 de maig.
–Torrelles de Llobregat. 1, 2 i 3 de juny.
–La Salzadella. 2 i 3 de juny.
– El Papiol. 2 i 3 de juny.
–Paüls. 2 i 3 de juny.
–Terrades. 3 de juny.
–Bràfim. 3 de juny.
–La Vall de Gallinera. 9 i 10 de juny.
–Llers. 10 de juny.
–Miravet. 10 de juny.
–Arenys de Munt. 23 de juny.
Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu ací.