Arriba ‘Cerca de tu casa’, un musical “emocional i sense discurs polític” sobre els desnonaments

  • La pel·lícula 'Cerca de tu casa', que suposa el debut en la gran pantalla de la cantant Silvia Pérez Cruz, arribarà aquest divendres 2 de setembre als cinemes espanyols per abordar els desnonaments amb un toc musical i des d'un punt de vista "emocional i sense discurs polític".

VilaWeb
Redacció
29.08.2016 - 19:24

MADRID, 29 (EUROPA PRESS)

La pel·lícula ‘Cerca de tu casa’, que suposa el debut en la gran pantalla de la cantant Silvia Pérez Cruz, arribarà aquest divendres 2 de setembre als cinemes espanyols per abordar els desnonaments amb un toc musical i des d’un punt de vista “emocional i sense discurs polític”.

Així ho ha assegurat en una entrevista amb Europa Press el director de la cinta, Eduard Cortés, qui ha reiterat el seu objectiu de rodar una pel·lícula “allunyada de la perspectiva dels telenotícies” i focalitzant el drama en una família que perdrà casa seva al començament de la crisi.

Cortès, qui abans i durant el rodatge s’ha posat en contacte amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) per conèixer el seu punt de vista, va afrontar aquest projecte “amb respecte i sense ànim de frivolitzar”. “Per a mi era molt important que després d’acabada, es veiessin reflectits en la pel·lícula, i per això és molt poc pamfletària”, ha insistit.

De fet, diversos dels integrants de la PAH que van acudir a un passi previ van acabar “amb llàgrimes als ulls”, segons ha reconegut el realitzador. ‘Cerca de tu casa’ explica la història d’una dona, interpretada per Silvia Pérez Cruz, que després de perdre casa seva haurà d’afrontar el pagament d’un deute que posa en perill la propietat dels seus pares, avaladors del crèdit. Adriana Ozores, Lluís Homar o Iván Massagué són alguns dels noms que completen el repartiment d’aquest drama musical.

UN JOC DE NENS

Pérez Creu ha afrontat el seu primer paper com “una cosa molt màgica que s’assembla a un joc de nens”. “Em vaig aprendre les paraules i estava en molt bones mans, em va ajudar molt també pensar que jo no representava el meu personatge, sinó un col·lectiu de gent que patia. Després en el rodatge em deixava hipnotitzar per cada actor i em treien a ballar, i a vegades semblava que podia ballar”, ha apuntat.

La cantant, que també posa veu a la banda sonora de la pel·lícula, ha reconegut que la temàtica va ser “un dels puntals per decidir entrar en la història”. “És un treball fet amb valentia, amb poesia, per parlar d’una història molt trista”, ha asseverat.

Cortès ha explicat que aquest projecte va començar just després de la seva última pel·lícula ‘The Pelayos’ (2012), tot i que “es va eternitzar molt, com diversos dels projectes en aquest país”. En qualsevol cas, no creu que aquest retard hagi tret del punt de vista de l’actualitat el tema abordat.

“Continua sent un drama de dimensions brutals, però a vegades som molt compulsius, cosa que ens preocupa moltíssim durant un temps i passa a primera pagina i al cap d’una setmana ens n’oblidem, com també va passar amb els refugiats. Els desnonaments és una cosa que està per resoldre i és un tema que ha sacsejat durant tant de temps el nostre entorn que resulta interessant que hi hagi una pel·lícula, cinc o sis, que deixin constància i memòria d’això”, ha destacat.

MUSICAL O DRAMA AMB CANÇONS?

En aquesta mateixa línia, Pérez Creu ha reconegut que “la gent s’acostuma a veure aquests casos” i, per aquesta raó, entén que “ha estat un gran encert centrar el treball en el principi de la crisi, i explicar els primers casos, quan es veia com un fracàs personal i es pot explicar aquest viatge de les persones”.

La decisió d’explicar aquest tema amb música també va ser un element que va plantejar dubtes a Cortès. “Vaig pensar que potser estaria bé arribar als clímaxs amb cançons i de manera tímida em vaig dir que podia ser un musical contra els desnonaments, tot i que que em costava molt dir-ho i encara em costa avui, perquè en realitat és una història sobre desnonaments però amb cançons”, ha conclòs.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor