09.09.2021 - 21:54
|
Actualització: 09.09.2021 - 22:23
El 43è festival Ensems engegarà aquests dies la segona part de programació amb dotze propostes musicals contemporànies i dos tallers centrats en la creació sonora actual. Les activitats es faran entre el 15 i el 26 de setembre en diversos auditoris i espais de València, Castelló i Alacant.
Es tracta de la segona part d’una edició que va començar el proppassat mes de maig amb una dotzena de propostes sonores que van registrar una assistència de públic que va superar el 80% de cabuda dels auditoris i recintes.
És el festivalmés antic de l’estat espanyol dedicat a les músiques de nova creació. Se celebra ininterrompudament des de 1978 i en l’edició d’enguany el festival ha estrenat encàrrecs de l’Institut Valencià de Cultura, i també l’obra d’una quinzena de compositors locals i internacionals.
La formació lituana Trio Agora serà l’encarregada d’obrir la programació el 15 de setembre amb un concert sobre la relació entre música i identitat amb obres de Joel Hoffman, Fran Barajas i Magnus Lindberg, entre d’altres. El 16 de setembre serà el torn d’Ensemble Mosaik, una formació procedent de Berlín que té més de vint anys de trajectòria musical centrada en repertoris de risc i avantguarda. Interpretarà obres de Manuel Rodríguez Valenzuela i la compositora australiana, Lliça Lim.
Dotze hores de música
L’endemà es presentarà la ‘performance’ sonora ‘#OccupyYourself’ del compositor i artista sonor Alberto Bernal en col·laboració amb FramesPercussion. Es tracta d’una de les propostes experimentals d’enguany que ja es va presentar a Castelló el passat mes maig. Durant dotze hores, diversos músics ocuparan la plaça de l’Ajuntament de València amb tendes de campanya per a compartir amb els vianants una experiència sonora que pretén dissoldre les fronteres entre l’art i la vida. La ‘performance’ també es farà davant l’Auditori d’Alacant el 19 de setembre.