01.06.2022 - 21:40
La Rambla de Barcelona convida a recuperar l’emblemàtic passeig de l’estàtua de Colom fins al Liceu, que habitualment és massificat per turistes, amb motiu del Tast a la Rambla 2022, que es fa entre avui a dilluns, 6 de juny. Serà el darrer certamen que s’hi farà just abans de la reforma del passeig prevista per l’ajuntament.
Durant aquests dies, les propostes de degustació es dividiran en cuina d’autor, tapes, cuina tradicional i pastisseria. Hi participaran gairebé quaranta restaurants, bars i pastisseries barcelonines, que es distribuiran en set espais, on els assistents podran tastar plats a preus populars, fins a cinc euros. Es pagarà amb tokens, una moneda que s’adquirirà a les taquilles, als espais d’Estrella Damm i al celler del Tast.
Entre els plats que es degustaran, hi haurà raviolis farcits d’ànec i bolets amb salsa de foie, de Can Culleres; una torrada de salmó picant, del restaurant la Xuba; canelons de rostit i tòfona, de Gaig Barcelona; croquetes de tomàquet sec i parmesà, del restaurant Moka 1934; i diverses postres del Museu de la Xocolata, la Sant Croi d’Albert Roca i la pastisseria Escribà, entre més.
Com a novetat, el Tast a la Rambla ofereix un nou espai on els assistents podran tastar les creacions de diversos xefs, amb el nom Showcooking – gastronomies amb identitat. Enguany, el protagonisme és per a la cuina asturiana i manxega i, per aquest motiu, hi participaran xefs com ara María Busta, de Casa Eutimio, i Lara Rodríguez, del restaurant Kraken.
També es faran tallers amb xefs, pastissers i sommeliers locals sobre diversos productes gastronòmics, com ara el bacallà, el formatge de cabra, l’Aperol Spritz i el cafè. I al celler del Tast, s’hi podran descobrir vins i caves de diferents denominacions d’origen.
El Tast a la Rambla 2022 serà obert al públic avui i dilluns de les 12.00 a les 22.00, i demà i el cap de setmana de les 12.00 a les 00.00.