08.06.2022 - 10:54
|
Actualització: 09.06.2022 - 10:04
Arrels Fundació ha engegat una campanya per a trobar més d’un miler de voluntaris amb l’objectiu de fer una enquestes a la gent que dorm al carrer a Barcelona. Amb el lema #PersonesQueCompten, la sortida es farà d’avui en vuit, el dimecres 15 de juny, a la nit i els demanaran, per exemple, quant temps fa que viuen al carrer, si tenen seguiment social, quin és l’estat de salut o la situació administrativa.
La informació recollida permetrà a la fundació de saber la situació de cada persona, determinar-ne el grau de vulnerabilitat i decidir quines polítiques s’han d’impulsar per millorar la situació.
Quant temps fa que les persones viuen al ras a Barcelona? Tenen ingressos? Reben atenció per part d’algun treballador/a social?
La nit del 15 de juny sortim al carrer a comptar i enquestar les persones que hi dormen. Comptem amb tu!
💚 https://t.co/2XukUsx1lm pic.twitter.com/10OkdKDNk9
— Arrels Fundació (@ArrelsFundacio) June 8, 2022
L’enquesta es fa des de l’any 2016 i forma part d’una campanya europea encapçalada per l’organització britànica World Habitat. Serveix per a reflectir amb xifres la situació del sensellarisme i, segons Arrels, per a saber com evoluciona el grau de vulnerabilitat de la població i com ha d’actuar l’entitat i la ciutat.
La xifra dels qui dormen al ras ha crescut d’un 62% aquests darrers tretze anys
Els voluntaris han de ser majors d’edat, tenir disponibilitat la nit del 15 al 16 de juny, entre les 23.00 i les 5.00, parlar català, castellà, anglès, romanès, marroquí o polonès, tenir la capacitat física per a fer el recorregut a peu i tenir un dispositiu mòbil amb connexió a internet. Abans, tots participaran en una formació obligatòria.
Tal com es desprèn del darrer informe, publicat al maig d’enguany, 1.064 persones han estat localitzades dormint als carrers de Barcelona i 4.737 no tenen un habitatge estable. Les xifres són del cens del 10 de juny de 2021, en què van participar 530 voluntaris. El nombre de persones que dormen al ras no ha baixat del miler aquests últims tres anys. Si es compara amb les 658 que es van localitzar en el recompte que es va fer a Barcelona el 2008, el creixement ha estat d’un 62% en tretze anys. El 91% són homes, el 7% són dones i el 2% altres identitats o bé no han respost sobre el gènere. De mitjana, tenen 43 anys, 7 de cada 10 són immigrants i el 47% fa més de dos anys que viu al carrer.