13.07.2021 - 12:27
|
Actualització: 13.07.2021 - 12:48
Gairebé la meitat de les persones que viuen als carrers de Barcelona, concretament un 46%, afirmen haver patit algun tipus d’agressió física o verbal. És el resultat de l’enquesta que la Fundació Arrels va fer la nit del 10 a l’11 de juny, mitjançant un seguit d’entrevistes a 289 persones que viuen al ras. La mitjana d’edat de les persones sensesostre és de 43 anys i un 69% dels enquestats es troba en una situació de vulnerabilitat.
‘Quan vius al carrer has de bregar amb el menyspreu de la gent, que ni tan sols et mira’
L’entitat va detectar 1.064 persones dormint al carrer, una xifra que ha disminuït un 20 % respecte al 2019. Tot i això, el director de la fundació Ferran Busquets, alerta que la xifra real podria ascendir a les 1.100. Uns 500 voluntaris surten al carrer per conèixer el grau de vulnerabilitat dels sense-llar i la seva realitat social enmig de la pandèmia de coronavirus.
La mitjana de temps vivint al ras augmenta
D’altra banda, les xifres revelen que el període mitjà vivint al ras ha pujat i ara se situa en quatre anys i vuit mesos. A més, un 30% de les persones sensesostre que viuen als carrers de la ciutat són de nacionalitat espanyola, una dada que s’ha incrementat un 6% respecte a l’enquesta de 2019.
A través d’un piulet a Twitter, Arrels Fundació explica la creació de l’espai Pis Zero. Es tracta d’un lloc on les persones sense-sostre hi poden trobar protecció durant la nit, també a les nits d’estiu.
El #PisZero el vam concebre com una prolongació del carrer, un lloc on les persones que viuen al ras trobin protecció durant la nit i hi puguin accedir amb totes les seves coses i els animals de companyia. Aquest estiu seguim obrint! #ningúdormintalcarrer pic.twitter.com/SGUrku10ar
— Arrels Fundació (@ArrelsFundacio) July 10, 2021