Arranca la reestructuració del model de Fira València amb la firma del seu protocol d’intencions

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, els consellers d'Hisenda i d'Economia, Vicent Soler i Rafael Climent, respectivament, i el president del comité executiu de Fira València, José Vicente González, han signat este dimecres el protocol d'intencions del recinte firal, la qual cosa suposa l'inici de la seua reestructuració.

VilaWeb
Redacció
05.07.2017 - 18:00
Actualització: 05.07.2017 - 20:40

VALÈNCIA, 5 (EUROPA PRESS)

L’alcalde de València, Joan Ribó, els consellers d’Hisenda i d’Economia, Vicent Soler i Rafael Climent, respectivament, i el president del comité executiu de Fira València, José Vicente González, han signat este dimecres el protocol d’intencions del recinte firal, la qual cosa suposa l’inici de la seua reestructuració.

Concretament, el text establix el marc d’intencions per a fer efectiu el principi de col·laboració i cooperació entre les tres entitats firmants que aclarisca el seu règim de funcionament tant des del punt de vista jurídic com a econòmic i per a millorar les seues perspectives de generar recursos, de manera que Fira València siga “totalment autosuficient en l’exercici de la seua activitat” i perquè la Generalitat puga recuperar els fons invertits.

El protocol serà efectiu des de la seua firma, este dimecres, sense perjuí de la tramitació que corresponga en l’àmbit organitzatiu de cadascuna de les administracions públiques i la resta d’entitats firmants. Així, la seua vigència estarà lligada al procés de reestructuració de la fira i es resoldrà d’acord mutu de les parts firmants o a instàncies de qualsevol d’elles per “incompliment greu de les seues obligacions”, assenyala el text.

OBLIGACIONS DE LES PARTS

Entre les obligacions de cadascuna de les parts, la Generalitat, a través de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, haurà d’assumir el deute de Fira València, mentre que el departament d’Economia haurà de realitzar les modificacions necessàries en l’actual marc normatiu autonòmic regulador de les fires comercials perquè la Generalitat tinga la competència per a la promoció de les fires comercials oficials com a servicis d’interés general autonòmic.

D’altra banda, l’Ajuntament de València, amb el rescat previ de la concessió actual a favor de Fira València, atorgarà a favor de la Generalitat una concessió demanial gratuïta sobre els béns i les instal·lacions del recinte perquè este puga desenvolupar-se, per mitjà de la gestió directe o indirecta, i portar a terme les activitats relacionades amb l’explotació de l’activitat firal i els congressos, així com altres esdeveniments culturals, socials o esportius sempre que estos usos “siguen compatibles amb la normativa urbanística i després de l’obtenció i tramitació de les perspectives llicencies”.

El Patronat de Fira València haurà d’adoptar els acords necessaris en relació amb el rescat de la concessió i el procés de dissolució de Fira València comprometent-se, d’una banda, a garantir la continuïtat de l’activitat firal –si és el cas per mitjà d’una gestora– i, per un altre, a garantir que el rescat de la concessió actual “no genere drets d’indemnitzacions”.

Durant la reunió mantinguda en Fira València, el conseller d’Hisenda, Vicent Soler ha explicat que el decret d’assumpció de deute ja ha iniciat la seua tramitació en la subsecretaria d’Hisenda, mentre que Economia ha aclarit que ja s’ha iniciat la modificació de la Llei de Comerç, ha assenyalat la institució en un comunicat.

COMISSIÓ DE SEGUIMENT

A més, l’acord contempla la creació d’una comissió de seguiment de les obligacions adquirides, que estarà integrada per dos representants de la Generalitat –una per cada conselleria afectades; dos de l’Ajuntament de València i dos de Fira València.

Així mateix, assenyala que, atés que el protocol té naturalesa administrativa, les controvèrsies que puguen suscitar-se en la seua aplicació i interpretació i no puguen ser resoltes per esta comissió seran sotmeses als tribunals competents.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor