Arranca la 199ena edició de la festa més de Gràcia, “la més autèntica de Catalunya”

  • La pregonera Imma Sust reivindica una festa lliure d'abusos sexuals

VilaWeb
Redacció
14.08.2016 - 20:12

La pregonera Imma Sust reivindica una festa lliure d’abusos sexuals

BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS)

La festa major del barri barceloní de Gràcia ha començat aquest diumenge amb el pregó a càrrec de la periodista Imma Sust, que ha assegurat que aquesta festa és la “més autèntica de Catalunya”, davant de la que serà la seva 199ena edició.

En primer lloc, la pregonera ha posat en valor el teixit participatiu social del barri i totes les entitats que col·laboren amb les festes, com els Castellers de la Vila de Gràcia i els bastoners, a més dels organitzadors dels concursos de truites, entre d’altres col·lectius destacats.

Sust ha comentat que hi ha dos tipus de veïns a Gràcia: els que se’n van quan comencen les festes perquè “s’estressen”, i els que estan mesos preparant els decorats dels carrers.

Alhora, ha destacat que és “un luxe, un plaer i gairebé que un miracle” que hagi estat ella la pregonera d’aquesta edició, ja que hi ha hagut 30 pregoners al llarg dels 199 anys de festa però tan sols set han estat dones.

“Les dones tenim el dret de vestir i beure com ens doni la gana”, ha asseverat, i ha dit que això no dóna dret que ningú pugui abusar de les dones, així que ha demanat una festa lliure d’abusos sexuals.

D’altra banda, Sust ha reivindicat la història popular del barri, i ha recordat que Gràcia ha estat un municipi independent durant molts anys, pel que ha proposat que els veïns del barri ensenyin a la resta de catalans sobre la independència.

També han participat a l’acte el regidor del districte, Eloi Badia, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que han rebut alguns xiulets, entre d’altres autoritats.

A més, instants abans del pregó oficial, els joves de les festes alternatives de Gràcia han realitzat un breu discurs amb un to més reivindicatiu, i han fet referència als refugiats i al conflicte del ‘Banc Expropiat’, entre d’altres temes socials.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor