30.12.2022 - 21:53
|
Actualització: 31.12.2022 - 10:55
La presidenta del govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha defensat en el seu discurs de cap d’any la capacitat de diàleg a les Balears com a eix vertebrador i una manera de fer política, davant qui lamenta que utilitza la política com a eina de confrontació i té com a únic objectiu la destrucció dels consensos. Durant la seva intervenció per felicitar el nou any, que ha estat retransmesa a IB3 televisió, ha destacat la capacitat de la societat de les illes per treballar després dels dos anys marcats per la pandèmia.
La dirigent autonòmica ha elogiat l’esforç de tots, cosa que ha permès assolir la recuperació: “cap altra societat no ha superat la pandèmia i ha resistit l’impacte de la guerra i els preus amb tanta força”. També ha assegurat que això va suposar un èxit dels que van tenir cura de la salut dels ciutadans, dels treballadors de tots els sectors, així com dels empresaris i els autònoms de les illes.
Entre altres qüestions, la presidenta ha repassat algunes fites del govern, com el cas del CEIP Mestre Guillemet, de Santa Eugènia, seu del primer autoconsum energètic compartit d’Espanya, exemple que les plaques solars són el camí que cal seguir perquè les illes siguin 100% renovables. Armengol també ha recordat que el transport públic de les illes serà gratuït a partir de l’1 de gener: “volem que el 2023 sigui l’any de l’impuls a la mobilitat sostenible”.
En el seu discurs, ha esmentat l’ampliació del Parc de Llevant i la protecció del mar a Eivissa, així com la importància dels fons europeus. “A les Balears volem vides que valguin la pena ser viscudes, plenes de drets, on no càpiga la violència que avui una guerra ens fa sentir molt a prop, on ser dona no sigui un factor de risc per a les nostres vides on la llar on neixis no determini les oportunitats de futur que tindràs, i on formar-te i treballar del que vols vivint en un habitatge digne no sigui una utopia”.
Finalment, Armengol ha fet referència en la igualtat i educació: “Balears avui és terra de coeducació, igualtat, justícia, respecte i reivindicació d’una diversitat que ens defineix com a poble. I som, sobretot, terra de concòrdia i diàleg”.