Aragonès fa una crida a “oblidar l’austeritat” per combatre les conseqüències del coronavirus

  • El vice-president assegura que la Generalitat està "tapant els forats d'un estat que no està fent la feina"

VilaWeb
Redacció
14.11.2020 - 11:21
Actualització: 14.11.2020 - 11:37

El vice-president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet una crida a “oblidar l’austeritat” per combatre les conseqüències socioeconòmiques de la pandèmia provocada pel coronavirus. Aragonès ha intervingut a la Convenció Municipalista d’ERC i ha assegurat que “no es pot retallar”, sinó que “cal fer el contrari del que es va fer a la crisi del 2008”. “S’ha d’invertir i injectar tots els diners possibles encara que superem aquest any i el vinent tots els índexs de dèficit o de deute”, ha dit.

També ha defensat les mesures impulsades pel govern per a “protegir l’economia i els llocs de treball”, tot i que ha admès que “algunes han de ser millorades”. Ho ha dit després dels problemes amb el sistema d’ajudes a autònoms de principi de setmana, quan es va col·lapsar el portal per a demanar els 2.000 euros que s’havien posat a disposició de cada sol·licitant, que a més s’entregaven per ordre d’arribada.

Com va explicar també ahir, ha dit que el govern presentarà un nou sistema d’ajudes als autònoms que han hagut de tancar o que han vist molt afectada la seva facturació. Aquests nous ajuts, ha dit, seran “de forma sostinguda” mentre duri la pandèmia. “Passem de suports puntuals a un esquema de suport continuat”, ha insistit.

A més, ha criticat que “l’estat no fa res” per ajudar els treballadors per compte propi “mentre el govern treballa i posa ajudes”, que ha reconegut com a “insuficients”. Per això, ha deplorat que el govern espanyol hagi apujat la quota dels autònoms. “Estem tapant els forats d’un estat que no està fent la feina”, ha afirmat.

El vice-president ha destacat les mesures adoptades pel govern per a combatre el coronavirus i ha garantit que “cap decisió és aleatòria, sinó que és estudiada i contrastada”. Així mateix, ha indicat que “no serveix d’exemple posar un sol cas d’una sola ciutat concreta” per a la resta perquè “no hi ha dues ciutats iguals” i “cadascú coneix la fiabilitat de les seves dades”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor