19.03.2020 - 21:50
|
Actualització: 19.03.2020 - 21:52
Aquests dies de confinament pel coronavirus 2019 molta gent s’ha vist obligada a traslladar l’oficina a casa i treballar-hi per primera vegada a la vida. Però comunicar-se amb els clients o els companys de feina no sempre és fàcil i molts cerquen solucions. Per això, les aplicacions mòbils que més s’han descarregat aquests darrers dies estan relacionades amb la feina a distància i en remot, l’anomenat teletreball.
Com que molta gent haurà de canviar les rutines laborals mentre el coronavirus continuï essent una amenaça per a la ciutadania, us recomanem algunes aplicacions per a ajudar a millorar la feina des de casa:
Slack
És una eina de col·laboració que pot substituir el correu electrònic i ajuda a treballar en equip. És un xat intern per als treballadors d’una empresa. El seu principal atractiu és que, a més del xat individualitzat entre dues persones, també es poden tenir canals de treball en grup. És a dir, es pot fer un canal per a l’equip d’administració i un altre per al de màrqueting, per exemple, tot propiciant la comunicació entre departaments o entre treballadors d’un projecte concret.
Els canals poden ser tancats, per a mantenir converses privades a les quals no han d’accedir altres membres de l’equip, o bé compartits, on tothom pot entrar per obtenir informació. Perquè Slack també pot servir per a trobar arxius i missatges rellevants que s’han enviat amb anterioritat. Fins i tot, permet de connectar-se amb altres aplicacions, com Google Drive, Dropbox o Zoom. D’aquesta manera, es pot fer tota la feina sense sortir de l’espai de treball que ofereix Slack. Una aplicació que serveix tant per als ordinadors com per als telèfons mòbils.
Asana
Aquesta aplicació web, que també té una versió per al mòbil, serveix per a organitzar-se més bé. Amb Asana es poden crear pissarres amb feina a fer. A més, la feina es pot assignar a un treballador i marca terminis de lliurament. Alhora, permet saber en quin estat es troba la feina en cada moment. També permet de crear converses, formularis i calendaris els quals podran veure tots els membres de l’equip. Hi ha una versió de pagament, però es pot començar a provar-la de franc.
Trello
Una aplicació molt similar és Trello, que també serveix per a gestionar projectes en línia. Una de les característiques bàsiques és que funciona de manera molt intuïtiva amb una pissarra, la qual es pot distribuir per columnes o llistes independents, que es poden diferenciar segons els dies o projectes. I totes aquestes llistes es poden subdividir en unes targetes que recullen tot el contingut i feines pendents del projecte de cada llista. A més, permet afegir-hi llistes, adjuntar arxius, etiquetar esdeveniments, afegir-hi comentaris i compartir taulers amb la resta de l’equip.
Hangouts y Skype
Un aspecte clau per a organitzar-se la feina és poder-se comunicar amb la resta de companys. Per això, les dues aplicacions més utilitzades són Hangouts, de Google, i Skype, de Microsoft, dos sistemes de xat que també permeten de fer videotrucades. Totes dues permeten de contactar amb clients i fer reunions d’equip. L’avantatge de Skype és que permet de compartir arxius i mostrar la pantalla del teu ordinador, a més que té l’opció d’enregistrar les videoconferències. Hangouts també permet de compartir documents i, a més, deixa fer emissions en directe per YouTube, que és la principal diferència amb Skype.
Zoom
Una altra aplicació que serveix per a fer reunions i conferències per internet i a distància és Zoom. Té molta més qualitat que les anteriors. Ofereix videotrucades en HD i sense talls. A més, es poden fer videoconferències amb una trentena de persones. Un altre avantatge és que es pot programar una conversa i generar una ID de la conferència, de manera que n’hi ha prou d’enviar aquest enllaç a la resta de persones sense que els calgui cap compte de Zoom.
La Suite d’aplicacions de Google
La Suite d’aplicacions de Google també és una eina molt bona per a fer feina a distància, ja que permet d’editar arxius de Word, Excel i PowePoint d’una manera col·laborativa. Amb aquesta aplicació, es poden incloure notes en temps real a qualsevol document mentre es veu què editen els altres companys de feina al mateix temps.
Toggl
Aquesta eina permet de crear llistes de projectes i associar-los als clients. El principal punt fort de Toggl és que permet de cronometrar el temps que es dedica a cada feina. D’aquesta manera, l’eina proporciona uns informes detallats perquè es pugui analitzar quant de temps s’ha invertit en cada cosa i si has de canviar la metodologia.
Dropbox
Teniu problemes a l’hora de compartir arxius amb els companys de feina? Pesen massa? El Dropbox és una solució. És un dels softwares més coneguts per a compartir informació mitjançant el núvol. És molt fàcil d’utilitzar i, a més, permet de baixar també l’aplicació al mòbil i portar sempre els documents a sobre. També és una manera d’assegurar-se que no es perdrà tota la feina feta si l’ordinador deixa de funcionar.