13.05.2023 - 18:03
|
Actualització: 13.05.2023 - 18:08
El coordinador de Més per Mallorca i candidat a la presidència del govern de les Illes, Lluís Apesteguia, el secretari general i candidat al Consell, Jaume Alzamora, i la candidata de Més-Estimam Palma a la batllia de la ciutat, Neus Truyol, han presentat aquest dissabte a Es Carnatge, el manifest ‘L’ecologisme va a Més’.
“Nosaltres, persones de Mallorca a favor de la sostenibilitat mediambiental i, per tant, ecologistes, manifestem al suport a les candidatures de MÉS per Mallorca per a les eleccions de dia 28 de maig i demanem públicament el vot per a aquest partit”. Així comença el text, que Lluís Apesteguia, Jaume Alzamora i Neus Truyol han presentat aquest dissabte al migdia en una roda de premsa amb la finalitat de destacar el caràcter verd de la formació ecosobiranista i aglutinar suports de la societat civil.
El manifest, que s’ha presentat a l’espai natural d’Es Carnatge, de Palma, i que està impulsat per l’ecologista Miquel Àngel Llauger, reivindica Més com a “principal formació que treballa de manera transversal per la sostenibilitat mediambiental”.
Així, el text apel·la a la “majoria social” que defensa el decreixement turístic o la protecció territorial, sobretot en un moment “d’emergència climàtica global” i de “saturació local”, i recorda que el model actual “ens ha empobrit com a societat atès que, si fa quaranta anys érem el primer territori de l’estat en renda per càpita, avui dia som la vuitena Comunitat dins d’aquesta classificació”.
Segons el candidat a la presidència del govern, Lluís Apesteguia, “des de Més per Mallorca es recull l’esperit, la demanda i la urgència de la lluita ecologista per a transformar el model econòmic i la societat per a fer-la més sostenible”.
Finalment, el manifest recorda el treball constant de la formació per a aconseguir una Mallorca i unes Balears “més verdes” i presenta els reptes pendents que apareixen en el programa electoral de la formació, com ara la prohibició de nous usos residencials i turístic, l’augment de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS), el creixement zero en places hoteleres, la prohibició de la venda d’habitatges a no residents, la supressió dels visats d’or o bé l’exigència la gestió dels aeroports per a poder limitar el nombre de vols.