Àpats en família i salut infantil: la clau és la comunicació

  • Aquestes trobades milloren la relació entre pares i fills i això és un factor de protecció davant d'hàbits perjudicials per a la salut infantil.

VilaWeb

Fundació Roger Torné (Isabel Sánchez)

27.05.2017 - 09:00

Hi ha hàbits que milloren la salut infantil que, de tan senzills, semblen no tenir-se en compte, i un d’ells són els àpats familiars. En aquest article analitzem fins a quin punt impacten en el benestar dels nens les trobades entre pares i fills que tenen lloc al voltant d’una taula i per què són tan beneficioses.

En l’informe que UNICEF va publicar el 2013 en què s’analitza el grau de benestar infantil entre les economies mundials més avançades, queda palès que Espanya, en tan sols una dècada, ha retrocedit a les últimes posicions: ocupa el lloc número 19 entre els 29 països estudiats, quan, a principis del 2000, estava en la cinquena millor posició. Aquesta caiguda en picat és conseqüència dels resultats que Espanya mostra en diferents indicadors, alguns dels quals analitzen de forma específica la salut infantil. Per exemple, UNICEF revela que ocupem la setena posició en percentatge de nens i adolescents obesos, i ens situa en els llocs 13è i 15è en consum d’alcohol i tabac. La pitjor dada, en qualsevol cas, l’obtenim amb el cànnabis: gairebé un 25% de la població infantil analitzada reconeixia haver-ne consumit l’últim any. Només Suïssa i Canadà ens superen.

Combatre aquestes estadístiques requereix una intervenció múltiple, que implica tant l’administració com les famílies amb l’objectiu que s’implantin hàbits saludables en el dia a dia dels nens. I, en aquest sentit, hi ha una acció per aconseguir-ho que, de tan senzilla, sembla que hem menyspreat: menjar junts en família.

Per seguir llegint l’article, feu clic aquí.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor