Antifrau diu que el frau per les jubilacions parcials a l’EMT de València pugen a 1,1 milions

  • Els pre-jubilats no anaven a treballar els 131 dies que els corresponien sinó 65 i prou, tot i que cobraven i cotitzaven pel total

VilaWeb

Europa Press

17.09.2018 - 20:24
Actualització: 17.09.2018 - 23:50

L’Agència Valenciana Antifrau calcula que les jubilacions parcials de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València van implicar un frau a l’erari públic d’1.129.643 euros entre el 2014 i el maig d’enguany. Fou llavors quan l’actual direcció va detectar com es feia aquest procés  i ho va traslladar a l’Agència Antifrau perquè ho va considerar una pràctica ‘irregular’.

El període abasta l’última etapa del PP al capdavant de l’Ajuntament de València i de l’EMT i els tres primers anys de gestió de l’executiu següent, amb el govern de Compromís, PSPV i València en Comú.

Aquesta quantia consta en la nota informativa amb les conclusions de la investigació de l’Agencia Antifrau. El regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, que presideix l’EMT, va anunciar la setmana passada que l’agencia havia traslladat un informe a la fiscalia de València en el qual deia que l’acord sobre jubilacions parcials de 2013 a l’EMT, aleshores en mans del PP, podria ser l’origen de ‘presumptes delictes de malversació de cabals públics, frau en subvencions i falsedats’; i assegurava que dels fets en restaven exonerats els responsables actuals de l’empresa pública com a denunciants, treballadors i representants sindicals.

L’Agència Antifrau ha analitzat la manera com es van fer les jubilacions parcials de treballadors que, des del 2001, amb una reducció de jornada del 85%, no acudien a treballar els 131 dies que els corresponien sinó només 65, per bé que cobraven i cotitzaven pel total.

Fonts de l’agència han dit a Europa Press que la investigació analitza el període amb independència de qui governi i que ells tenen la funció d’investigar i prou, de manera que és la fiscalia que ha de determinar si hi ha responsabilitat o no i, en cas que n’hi hagi, establir el delicte i qui el va cometre.

Amb la documentació remesa pels actuals responsables de l’empresa, Antifrau assenyala que el fet mereix ‘la qualificació de fraudulent’. I ho explica així: ‘Havent-hi una norma legal, un conveni i un contracte laboral entre l’EMT i cada treballador que fixen en 131 les jornades de treball a fer per cada treballador jubilat parcialment en un període de fins a quatre anys, els treballadors acollits a aquesta modalitat fan 65 jornades o menys jornades i perceben el salari de 131 jornades.’

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor