Antiavalots dels Mossos desallotgen una masia ocupada a Alella

  • L'espai es trobava sota amenaça de desallotjament en data oberta per ordre judicial d'ençà del 12 d'abril

VilaWeb
Fotografia: La Gaietana

Redacció

19.04.2023 - 09:29
Actualització: 19.04.2023 - 12:37

Agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra han desallotjat la masia de Ca la Gaietana d’Alella (Maresme), que era sota amenaça de desallotjament en data oberta per ordre judicial d’ençà del 12 d’abril i fins al 4 de maig. Des de llavors, una quarantena de membres del col·lectiu social vinculat a l’immoble han romàs dins de la masia, tot organitzant activitats, per tal d’evitar-ne el desnonament. Els militants estan negociant amb la propietat i els agents per anar a buscar les pertinences que han quedat dins de la masia, que pertany a l’empresa Creperia S.A.

Avui a les 6.00 hores del matí, els Mossos s’han presentat a la masia per a executar el desallotjament. Segons que ha explicat el col·lectiu, s’hi han desplaçat vuit furgons d’antiavalots. VilaWeb ha contactat als Mossos d’Esquadra per a consultar la xifra d’agents desplaçats, però no han volgut facilitar-ne la dada. En un vídeo que ha penjat el compte de la masia ocupada, es veu com els agents tomben la porta per la força i il·luminen amb una llanterna alguns dels residents.

“És important remarcar que l’Ajuntament d’Alella és d’ERC, amb majoria absoluta. Les negociacions no han estat gens proactives i no s’ha volgut trobar una solució”, ha afirmat a VilaWeb Marçal Parcerisa, membre del col·lectiu de Ca la Gaietana. Parcerisa també ha denunciat que al Maresme, els processos judicials de desallotjaments cada vegada són més ràpids i cada cop tenen menys en compte els informes de vulnerabilitat.

Aquest és el segon intent de desnonament de La Gaietana. El primer va ser al febrer i els militants van aconseguir d’aturar-lo. Aquell cop, els Mossos es van mirar de lluny la concentració i van marxar sense fer cap actuació.

Ca la Gaietana és un antic mas del segle XIV que és ocupat per un grup de joves d’ençà de l’estiu de 2019. El col·lectiu social la va ocupar amb l’objectiu de posar l’espai al servei dels alellencs i donar-li un ús social, tot respectant-ne el valor cultural i patrimonial. En aquest temps, han posat en marxa un gimnàs autogestionat, un rocòdrom, un hort col·lectiu, com també activitats formatives. L’espai també ha acollit assemblees de col·lectius socials i trobades d’esplais i caus.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor