07.05.2016 - 02:00
Ja fa uns quants mesos que fer el vermut s’ha tornat a posar de moda i la millor prova que aquesta tendència està ben consolidada és que a Barcelona ja hi té dedicada una fira. Es diu Va de Vermut i es fa durant tot el cap de setmana a l’espai Crec del Poble-sec. La fira agafa el món de vermut en el sentit ampli i a més de diverses marques d’aquesta beguda també hi ha molts expositors dedicats al menjar que el sol acompanyar, de restaurants i bars especialitzats i altres begudes alternatives, com ara les cerveses artesanes.
De vermuts n’hi ha de molts tipus – blanc, negre, de Reus, de Falset, italià- però l’acció de ‘fer el vermut’ s’ha convertit en un ritual que va molt més enllà de beure. De fet en un vermut es poden beure moltes coses diferents, amb alcohol o sense, i el menjar hi té un paper tan important com les copes. Tota aquesta complexitat es pot trobar a la fira Va de Vermut on les marques més tradicionals, més modernes i més artesanes, es podran combinar amb una bona oferta gastronòmica. Hi ha estands especialitzats en olives, en llaunes de conserves, peix fregit, croquetes, anxoves…
Tot i això el tema central de la fira és el vermut, una beguda que està vivint una segona joventut. Les marques de tota la vida es veuen revitalitzades, constantment apareixen noves etiquetes i hi ha un auge dels vermuts artesans. Per això l’oferta de la fira es complementa amb diverses degustacions de les varietats d’una marca i tastos guiats per la geografia vermutil de tot el país.