13.11.2023 - 15:47
|
Actualització: 13.11.2023 - 17:42
Les estacions de Grandvalira Resorts preveuen de començar la temporada d’hivern el primer de desembre i allargar-la fins al 7 d’abril de l’any que ve si les condicions meteorològiques ho permeten. Les inversions per a millorar infrastructures i serveis seran de 34,5 milions d’euros, pràcticament el doble que la temporada passada i sent la partida més elevada dels darrers anys. D’entre aquestes, hi ha la construcció d’un nou telecadira a Pal Arinsal i un altre a Grandvalira, on també hi ha un nou edifici multifuncional, i l’optimització del sistema d’innivació a totes les estacions, amb la instal·lació de cent deu punts nous. Una altra de les principals novetats és la nova àrea esquiable de cinc quilòmetres a la zona Encampadana de Canillo.
Aquesta és la segona temporada que Ordino Arcalís, Pal Arinsal i Grandvalira actuen sota un mateix paraigua. El director general de Grandvalira Resorts, Juan Ramón Moreno, ha remarcat que la inversió d’enguany és històrica i que suposa “una mostra dels esforços que continuen posant les estacions amb el compromís per optimitzar els recursos i seguir sent la referència del Pirineu i del sud d’Europa”. A més, les estacions de Grandvalira Resorts ja han aprovat dos plans de creixement dels dominis a mitjà i llarg termini, amb una inversió prevista de cent quaranta milions d’euros. Pel que fa a la unió esquiable de Pal i Arinsal, s’ha iniciat la primera fase amb el nou telecadira Port Negre i, a partir de la temporada 2024-2025, està previst que aquesta sigui una realitat amb un nou teleesquí i pistes vermelles i negres. La unió sumarà set quilòmetres més de pistes, arribant així un total de setanta. A més, d’aquí al 2028 es preveu la creació de noves pistes verdes i blaves a la zona del Coll de la Botella, que es convertirà amb una nova porta d’entrada a l’estació amb serveis d’escola i taquilles. La xifra que s’invertirà amb aquests projectes serà de quaranta milions d’euros.
D’altra banda, la nova concessió de SAETDE per a l’explotació durant els pròxims cinquanta anys de les pistes de Pas de la Casa – Grau Roig, aprovada pel Comú d’Encamp, preveu una injecció de cent milions d’euros amb un pla d’inversions que inclou l’expansió del domini esquiable al pic del Maià com a principal repte, juntament amb millores importants als peus de pistes dels sectors del Pas de la Casa, Grau Roig i Encamp, i en mesures de sostenibilitat. En l’àmbit d’autoproducció d’energia, les estacions de Grandvalira Resorts treballen amb l’objectiu d’arribar a ser autosuficients en els anys vinents. Actualment, produeixen el 25% de l’energia que necessiten al llarg de l’any, amb un 100% d’autosuficiència a Ordino Arcalís, un 37% a Pal Arinsal i un 6% a Grandvalira.
Respecte dels forfets de temporada, Grandvalira Resorts manté les tres tipologies de l’any passat. Per una banda, l’Andorra Pass és el forfet de país que inclou l’accés il·limitat a les tres estacions del Principat: Grandvalira, Pal Arinsal i Ordino Arcalís, oferint tres-cents vuit quilòmetres esquiables. D’altra banda, el Nord Pass dóna accés a Pal Arinsal i a Ordino Arcalís, i inclou també dos dies d’esquí a Grandvalira per als residents a Andorra i fins a quatre dies per als no residents. Un any més, la compra dels Forfets de Temporada permet d’esquiar a múltiples estacions de renom d’Europa, Amèrica i Àsia. Les grans novetats d’enguany de l’Andorra Pass són les estacions franceses d’Alpe d’Huez i Les 2 Alpes, així com Mammoth (Califòrnia). Totes tres se sumen a destinacions com les nord-americanes Deer Valley (Utah) i Steamboat (Colorado), i la suïssa Verbier, entre moltes altres que formen un ampli ventall de destinacions internacionals que permeten d’esquiar tot l’any.